Изданието "Cagliari Calcio", което отразява всичко случващо се в италианския Каляри, направи обстоен материал за Кирил Десподов, който преди дни бе официално привлечен от клуба.

Медията дори сравнява таланта на ЦСКА с Хоакин, който защитава цветовете на испанския Бетис, който е на 22 години и има 51 мача и четири попадения за родината си.

Тозе от Витория Гимараеш заменя Кирил Десподов в ЦСКА?

Футболист на Витория Гимараеш заменя Кирил Десподов в ЦСКА?

Младокът беше продаден на Каляри за рекордна сума

Ето какво пише в блога:

"Нов удар за Каляри, който обяви привличането на нападателя Кирил Десподов. Той е дясно крило (силният му крак е десният), но може да действа и по левия фланг, а също и на позицията зад нападателя - именно това най-вероятно ще е ролята, в която ще бъде използван в отбора.

Висок е 179 сантиметра, като е изключително бърз футболист, който може да доведе до унищожителни последици за съперника, ако получи свободно пространство. Притежава добра базова техника, която го прави опасен при шутове, въпреки че е по-склонен да подава, отколкото да стреля. Смятан е за най-големия и обещаващ талант на българския футбол. Като начин на игра може да бъде сравняван с Хоакин.

През есента Десподов е вкарал осем гола и е добавил четири асистенции в първенството, с което привлече погледите на редица европейски клубове. Дори се появи информация, че е предложен на Милан. Въпреки своята крехка възраст Десподов вече има пет участия и един гол за България".

Кирил Десподов дебютира срещу Милан?

Кирил Десподов дебютира срещу Милан?

Националът едва ли ще се появи на терена още в мача с Аталанта