Ако сте гледали филма "Терминатор", може би знаете, че там 29 август беше "Денят на страшния съд". Вчера и на стадион "Българска армия" беше същият ден.

29 август - денят, в който ЦСКА победи отбора от Бистрица с 2:1 и хвърли в екстаз цялата обединена "червена" България. Привържениците на "армейците" са единствените, които могат да съхранят ценностите на най-великия български отбор и снощи за пореден път показаха, че ЦСКА е единен, обединен и най-важното - единствен!

ЦСКА срещу съперника от вчера: 4 победи от 6 мача, 11:6 голова разлика

ЦСКА срещу съперника от вчера: 4 победи от 6 мача, 11:6 голова разлика

Лице в лице

Феновете на ЦСКА защитиха любовта си, а футболистите на терена им донесоха изключителна радост и незабравими моменти. Това е футболът. Носи големи емоции и страсти. Отборът от Бистрица има зад себе си само пари, а ЦСКА има любовта на хиляди... стотици хиляди, милиони фенове от цялата страна.

Тази късна августовска нощ беше много важна за "армейците". Може би само тези които са били на стадиона са успели да  усетят с всичките си сетива това което се случи. Тъжно е, че играчи, които са дали много на клуба, бяха хулени и обиждани, но за създалата се ситуация не са виновни привържениците, а самите бивши футболисти на ЦСКА.

Те твърдят, че искат "единение", но сеят разединение. Единственият начин това да спре... е отборът от Бистрица да изчезне от футболната карта или да си смени името. Или изобщо да не претендира, че е ЦСКА и да си приписва историята на клуба. ЦСКА - който успя да извоюва своята идентичност благодарение на феновете си, а и на собствениците на клуба - Гриша Ганчев, Юлиан Инджов и Христо Стоичков.

Обединен, единен, единствен... Такъв е ЦСКА и всички отново видяха това!

Обединен, единен, единствен... Такъв е ЦСКА и всички отново видяха това!

Публиката спечели победата - и на терена, и извън него

Стойчо Младенов и Любо Пенев са легенди на ЦСКА и това завинаги ще остане така. Това няма кой да им го отнеме. Както и Ради Здравков и Спас Джевизов. Това че хората сега ги хулят, не може да заличи онова, което са направили за клуба. Това обаче няма нищо общо с идентичността на ЦСКА.

Привърженици на вечния съперник Левски се хващат за случилото се и се опитват да го изкарат все едно това не се е случвало никога и никъде. Явно обаче забравят скандиранията си преди време срещу Илиан Илиев и Наско Сираков. Как съблякоха един треньор пред погледа на Наско и как той отсече, че повече няма да стъпи на "Герена". Но това само като вметка, както се казва - за рубриката "Къса памет".

Ситуацията е деликатна. Налага се да се припомнят елементарни неща, като това, че ЦСКА е над всички. ЦСКА е изградил тези легенди, а не те ЦСКА. Никой няма право да поставя себе си над клуба. Никой няма право да се заиграва с любовта на феновете.

Фенове на ЦСКА нахвърляха жълти стотинки и фалшиви банкноти върху звездите на Младенов и Пенев

Фенове на ЦСКА нахвърляха жълти стотинки и фалшиви банкноти върху звездите на Младенов и Пенев

Както и кенчета с бира

Животът продължава... ЦСКА ще го има и след 2000 години и гарант за това са феновете на клуба, които ще предават тази любов на поколенията след себе си. А тези които играят на терена са временни... и само от тях зависи как ще си интерпретират нещата, и дали ще са благодарни, че ЦСКА ги е създали и че те самите са се наложили като значими личности в "червената" общност. Единствено от тях зависи дали ще останат в сърцата на хората... или ще бъдат отхвърлени.

ЦСКА ще има още хиляди сътресения, радости и незабравими мачове, като например този снощи и скорошните битки с Базел. Но "Денят на страшния съд" беше вчера. Привържениците на клуба не оставиха никакво съмнение, че ЦСКА е един, винаги ще бъде един и феновете винаги ще бъдат зад отбора си.