ЦСКА продължава да ниже победа след победа и да държи здраво първото място в класирането. Най-честият резултат в последно време е 1:0.

До тези гросмайсторски успехи се стига не и без съдействието на вратаря Густаво Бусато, който е един от най-постоянните и силно представящи се играчи на ЦСКА. Така беше и при последния минимален успех на тима на Саша Илич - срещу последния в класирането Спартак (Варна), пише "Мач Телеграф".

Гарсес: Тук съм, за да помагам на ЦСКА

Гарсес: Тук съм, за да помагам на ЦСКА

"Треньорът решава кой ще играе"

Бразилският страж на два пъти се намеси отлично. Преди почивката той спаси положение пред Жоао Марио, който изскочи сам срещу него, а през втората част смело се хвърли в краката на Родни Антуи и предотврати изравняване. Това беше 13-а "суха" мрежа за Бусато от началото на сезона.

Така той вече има една повече от Даниел Наумов от ФК ЦСКА 1948 и само една по-малко от Пламен Андреев от Левски. Като цяло кариерата на Бусато на "Армията" върви повече от добре, а "сухите" му мрежи са 50 процента. Тази срещу Спартак беше 49-а от 95 изиграни срещи.

Надъхали Спартак (Варна) със 100 000 лева за ЦСКА

Надъхали Спартак (Варна) със 100 000 лева за ЦСКА

Съперниците на 31-кратните шампиони често са стимулирани от трети клуб

По доста показатали Бусато се движи по-добре дори от клубни легенди като Георги Велинов, Стоян Йорданов и Йордан Филипов. Джони и Филипов са допуснали в шампионатни срещи средно по 0,95 гола на мач, а Георгиев - 0,86. При Бусато този показател е 0,7. И при тримата споменати "сухите" мрежи са доста под 50 процента от изиграните срещи.

При Бусато този процент е 51,5. От вратарите на ЦСКА с над 50 мача в елита с сай добри показатели под рамката е Ивайло Петров - Пифа. Той пази в последния шампионски сезон на ЦСКА 2007/2008 година. За 74 двубоя в Първа лига той допусна едва 32 гола и записа 44 "сухи" мрежи.

ЦСКА към "Червени шопи": Малките ни воини!

ЦСКА към "Червени шопи": Малките ни воини!

Благодарим на най-малките привърженици от фенклуба, споделят от "Армията"

Втори в класацията е алжирският национал Райс Мболи, който за 54 мача допусна 31 гола и записа и толкова "сухи" мрежи. Ако продължи с добрите си изяви, то Бусато може да доближи лидерите в класацията, като най-непосредствено може да изпревари предшественика си Витаутас Черняускас, който има съвсем лека преднина - 0,67 допуснати средно голове на мач срещу 0,7 за бразилеца.