Бившият треньор на ЦСКА Бруно Акрапович коментира пред dsport и Дарик радио раздялата си с "червените". Специалистът обяви, че не е имал особена роля в селекцията на клуба и добави, че целта, която му е била поставена е - второ място в първенството и спечелване на Купата. 

"Добре се чувствам, просто беше изненадващо. Не го очаквах. Малко съм объркан, но гледам позитивно на нещата и гледам в бъдеще. Книгата вече е затворена", започна Акрапович.

"Стойчо Столилов ми се обади в неделя и за 10 секунди ми съобщи, това беше всичко. За мен е много важно да мога да ръководя големи отбори, където напрежението е много повече и хората гледат по-внимателно. Аз бях успешен, направихме много победи, включително и в Европа. Това за мен е положителното. Негативните неща ги оставям на заден план. Треньорът трябва повече да участва в селекцията, за да изпълни това, което иска и да е успешен", добави той.

"Не бях деен участник в селекцията на ЦСКА през зимата. Те ми го казаха в началото и аз се съгласих така да бъде. Вярвам в себе си, че мога всеки играч да го направя добър. Така и тука познавах много от футболистите, но не съм очаквал толкова много от тях да напуснат отбора. Става малко по-трудно да оправиш нещата, въпреки че безспорно привлечените играчи имат качества".

Бруно Акрапович: Не съм обиден на никого в ЦСКА, с мен отборът щеше да спечели Купата

Бруно Акрапович: Не съм обиден на никого в ЦСКА, с мен отборът щеше да спечели Купата

"Не съм имал проблем с футболистите"

"От самото начало ми казаха, че няма да се допитват до мен за трансфери. Поставиха ми цел към мен - второ място и Купа. Знаете, че за Купата няма кой да ме бие, това го знаете всички в България. За първенството бяхме четвърти, когато дойдох, сега делим второто място. Реалната цел щях да я изпълня", смята двукратният носител на Купата на България като треньор на Локомотив Пловдив.

"Няма за какво да съм сърдит. Вече дълго време футболът не е това, което трябва да е. Сега е бизнес, много повече парите играят и няма простор, за съжаление. Емоциите оставям на друга страна. Аз се раздавам на 100% за клуба, за който работя. Исках да покажа на фантастичните фенове, че отборът върви напред. Стойчо Стоилов само ми каза, че съм уволнен, не вярвам да е негово решение".

"Със сигурност нещата в ЦСКА се промениха, след като Гриша Ганчев обяви, че се оттегля. Всеки футболист и служител на клуба си задаваше въпроси какво ще става, какво ще се случи в бъдеще. Това притеснение не е нужно и не е в правилния момент. Малко след победата срещу Славия продадохме Али Соу и Вальо Антов. Много неща се случиха, откакто аз съм треньор. Болни от коронавирус играчи, контузени, успех в Европа, продадени основни играчи... Това са въпроси за бъдещето на клуба, а не за играта", заяви Акрапович.