Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира пред "Тема: Спорт" състоянието на любимия си тим, формата, в която "червените" се намират, както и от какво е доволен в представянето на състава в сблъсъците му на терена напоследък.

Ето какво каза Паро:

"Няма как такава игра да задоволи. Подобни мачове на "Армията", както този със Славия, трябва да се решават още през първата част, а не вратарят да те спасява в добавеното време. Ако не беше намесата на Бусато в края на срещата, сега щяхме да си говорим съвсем различни неща.

Като цяло отборът трябва да вдигне скоростта, няма за къде да се чака, особено на "Армията". На педали всеки мач и това е. Не може по такъв апатичен начин да влизаш в двубоите. ЦСКА не бива да трепери на свой терен и до края да се чуди ще бие ли, няма ли да бие. Не мога да се съглася и с думите на треньора Крушчич след мача, че отборът е играл много добре. Разбирам да имаш 8-10 чисти положения, но тези, до които ЦСКА стигна, бяха по-скоро полуситуации, и то чак след като Славия много се отвори. Отделен е въпросът, че се пропускат.

ЦСКА победи Славия с 1:0

ЦСКА с трета поредна победа след успех над Славия

Трета поредна победа за "червените"

Да не говорим, че на "Армията" изобщо не бива да даваш на опонента възможност да диша. Хващаш го от началото на мача и не го пускаш. Но ЦСКА разиграва безсмислено, изнася бавно топката, а през това време съперникът се нарежда отзад като Берлинската стена.

В индивидуално отношение португалците Тиаго и Пинто нищо не играят, това не е от вчера, а продължава отдавна, но въпреки това са си титуляри. Този Отабор също нищо не прави. Като го гледам, има затруднения дори с центрирането. С какво е по-добър от българите? Какво стана с Митков?

Снимка 449491

Източник: LAP.bg

Иначе от чужденците трябва да се отличи Coy. Момчето изпуска, но поне излиза на положения, пък и непрекъснато се бори и се движи по целия фронт на атаката. Иска да ги направи нещата, отделен въпрос е колко може. С него трябва да се работи индивидуално в завършващата фаза. За всеки нападател си има упражнения. А и чужденците, по моите впечатления от работата с тях, обичат да им се показва, да им се обръща индивидуално внимание.

Снимка 442829

Източник: LAP.bg

Като друг проблем в играта на ЦСКА трябва да се посочат корнерите. Прави впечатление, че всички играчи стоят на едно място. Няма достатъчно движение в наказателното поле при ъглови удари и това прави тези ситуации лесни за блокиране от съперника. Затова и ЦСКА много рядко вкарва след корнери. Има доста какво да се желае в тази насока.

Никодимов: ЦСКА не се нуждае от някакъв световно неизвестен сърбин за треньор

Никодимов: ЦСКА не се нуждае от някакъв световно неизвестен сърбин за треньор

"Не съм във възторг от това, което се случва на "Армията"

Добро впечатление прави Антов, който играе стабилно. Има много неща да учи, но изпълнява правилно поставените задачи. Турицов също се представя прилично. Това е пътят - по-добре да налагаш млади момчета. Чужденците трябва да се напрягат повече, а не да играят Ганкиното. Като нямаш класа, компенсираш с тичане, себераздаване и борба. Едното за сметка на другото.

По отношение на треньора - неговата работа се гледа на база на резултатите, но и на прогреса в играта. Ако до зимата се види някакво подобрение, ръководството ще си прецени как да процедира. Защото понякога може и с 5:0 да биеш, но да не си играл нещо кой знае какво. Както стана на "Ивайло" - ЦСКА би убедително, но преди Етър да остане с човек по-малко, представянето беше далеч от оптималното.

Снимка 433181

Източник: LAP.bg

Трябва да се отбележат и събитията извън терена през последната седмица. Много е добре, че въпросът с емблемата се реши окончателно. Сега остава и процесите около новия стадион да се движат гладко", каза Никодимов.