Аспарух Никодимов сподели мнението си за ситуацията в ЦСКА. Ето какво каза легендата на клуба пред "Тема: Спорт":

"ЦСКА игра с настроение и с вродената му шампионска стръв в първия пролетен кръг, но още е твърде рано за високопарни приказки и прогнози. Имаше разнообразие и постоянно движение. Новите попълнения още не са в оптимална форма, но си личи, че са научени футболисти. ЦСКА не подцени срещата с Верея, което е най-хубавото. Такива съперници рано-рано трябва да ги натиснеш и да си решиш мача, както и стана. Това бе и най-положителното от срещата. Но този мач по никакъв начин не може да е показател за моментното състояние на отбора. И не бива да се вадят прибързани изводи. На ЦСКА не му трябват фанфари, а да стои здраво стъпил на земята. Не е нужно никакво главозамайване и отпускане. Това, че дори враговете те хвалят, понякога е опасно...

Георги Денев пред ТОПСПОРТ за ЦСКА: Ганчев осигурява спокойствие, Белчев и футболистите - победи! Какво повече да искаме?

Георги Денев пред ТОПСПОРТ за ЦСКА: Ганчев осигурява спокойствие, Белчев и футболистите - победи! Какво повече да искаме?

"Новите попълнения са качествени, това е безспорно"

Позитивно, че срещу по-скромен опонент ЦСКА не показа колебливост или подценяване, както неведнъж се случваше през есента. Прави впечатление, че Енрике е вдигнал нивото от първия дял, момчето се включи силно срещу Верея. Каранга пък все така поддържа високо ниво, постоянен е. В атака вече има много голяма конкуренция, така че в предни позиции смятам, че отборът е напълно комплектован. Бяха привлечени и още две крила в лицето на Укра и Джеси. Те едва ли ще достигнат топформа за първите 4-5 кръга, но могат да са от голяма полза в плейофите и най-вече през следващия сезон. А и дават доста опции. Пред Стамен Белчев ще има сладък проблем - кой от всичките му нападатели да играе. Трябва да успее да ги балансира.

Тиаго се справя добре на новия си пост като вътрешен халф. Моето мнение е, че там ще му е по-лесно, отколкото зад нападателя. Той разполага с нужните качества на организатор. На тази позиция ще може да взима повече решения и по-често да играе с топката, където е силата му. Похвално е и представянето на Десподов в последните 6-7 мача. Момчето може да печели мачове, а е хубаво че има и стремеж към колективна игра. Особено на двойни подавания е почти невъзможен за спиране. Много е бърз и експлозивен.

Шегувайте се с Кирил Десподов, скоро ще го гледате само по телевизията

Шегувайте се с Космонавта, скоро ще го гледате само по телевизията

Един от най-качествените футболисти в България. Безспорно

Въпросът е в защита да не се подценяват ситуациите. На моменти бранителите показват излишно самочувствие и при подобно небрежно поведение ЦСКА ще си пати. И срещу Верея имаше моменти, когато липсваше концентрация. От такива наглед дребни детайли можеш да се опариш много сериозно. На вратаря пък, като му дойде топката на крак, и става опасно... Черниаускас е добър при центрирания очи в очи с нападателите, има и рефлекс, но играта му с крака е крайно несигурна.

За новите попълнения още е рано да се говори. Нека минат поне 3-4 кръга. На първо четене най-добро впечатление прави резервата Бланко. Момчето е от типа "хищници" в наказателното поле. Не само вкара гол, но и изпусна още две чисти положения само за 15 минути на терена. Жеферсон и Алберг още не са в оптимална кондиция, но очаквам бързо да влязат в час, защото са грамотни играчи.

Снимка 339570

Източник: CSKA.bg

В петък ЦСКА трябва да затвърди силното начало на пролетта. Съперници като Черно море могат да те изненадат. Статистиките не бива да заблуждават и успокояват. Черно море претърпя доста промени през зимата и е донякъде загадка, пък и Илиев не е лош треньор", каза Паро.