Легендата на ЦСКА - Георги Денев отдели от времето си, за да отговори на всички въпроси на ТОПСПОРТ, касаещи любимия му клуб.

Емблематичният бивш състезател на "червените" даде мнението си за процесите, протичащи в ЦСКА, за играта на отбора, за представянето на отделните футболисти в него, за начина на управление от страна на Гриша Ганчев и треньорската работа, извършвана от Стамен Белчев.

Ето какво сподели Георги Денев пред медията ни:

Г-н Денев, имахме уговорка с Вас да се чуем отново, когато ЦСКА запише силен мач. На едно мнение ли сме, че този срещу Верея беше такъв?
- Запомнил сте. Благодаря Ви, че сте се сетил за предишния ни разговор. Да, няма как да Ви противореча. Отборът беше на висота.

ЦСКА прегази Верея с 5:0 и оглави класирането в Първа лига! (ВИДЕО)

ЦСКА прегази Верея с 5:0 и оглави класирането в Първа лига! (ВИДЕО)

Каранга с два гола, двама от новите също се разписаха

Може би съперникът не е съвсем показателен за формата на "армейците". Не е мерило и отправна точка, каквато да речем би бил Левски или Ботев?
- Така е. За мен даже са си слаби. Не искам да ги наричам "пълнеж", за да не се засегне някой, но определено не споделят нивото на ЦСКА. Така че да - заключения е рано да се правят.

Направи впечатление доброто сработване между новите попълнения на тима и досегашните такива. Явно по време на подготовката е била свършена доста работа, в тази насока.
- Абсолютно. Лично аз останах впечатлен от начина, по който новите момчета играха заедно с вече наличните ни състезатели. Все едно, че са били заедно цял сезон.

Снимка 341252

Източник: CSKA.bg

Бихте ли отличил индивидуалните умения на някой от тях? Две от последните попълнения се отчетоха с голове.
- Не искам отделно да ги разглеждам като единици. Има време. Нека повторят това, което направиха, пък ще говорим отново. Но са качествени, това е безспорно.

Също можеше да бъде забелязано и все по-набиващото се на очи успешно взаимодействие между Кирил Десподов и Фернандо Каранга.
- О, да. Наистина двамата си направиха един чудесен тандем, който вече жъне успехи от съвместната си работа. А пък и целият отбор въобще. За всички е страхотно това, че двамата си помагат по подобен начин, макар и единият да е по-скоро в ролята на консуматор.

Шегувайте се с Кирил Десподов, скоро ще го гледате само по телевизията

Шегувайте се с Космонавта, скоро ще го гледате само по телевизията

Един от най-качествените футболисти в България. Безспорно

Стамен Белчев ми беше споделил в личен разговор, че няма намерение да говори за себе си и за отбора си, а ще остави футболистите да говорят със своите действия на терена. Въпреки това можем спокойно да кажем, че той върши работата, за която беше взет.
- Съгласен съм. Той постигна много, но не настоява стъпките му да бъдат следени и да се дава много гласност. Не говори, а работи. За разлика от много свои колеги. Обикновено в България повече говорим, а по-малко работим. При него не е така. Поздравления за постигнатото от Стамен и отбора.

Стамен Белчев специално за ТОПСПОРТ: Научих много от Мъри, Любо Пенев и Люпко, искам всичко с ЦСКА!

Стамен Белчев специално за ТОПСПОРТ: Научих много от Мъри, Любо Пенев и Люпко, искам всичко с ЦСКА!

"Стойчо Младенов ме искаше в Португалия, Гочето - на "Армията"

Той разполага и с подкрепата на ръководството на клуба. Това със сигурност е от значение.
- Разбира се. Гриша Ганчев управлява клуба по чудесен начин и знае какво иска да постигне с него. Действа правилно, насочено и професионално. Това е начинът.

Може ли ЦСКА да спечели оспорваната битка с Лудогорец за върха в Първа лига?
- Щом разликата е само една точка - защо не? Вижте Реал (Мадрид). На 17 точки са от Барса, а не спират да повтарят, че имат шанс за титлата. Че не са загубили битката. Защо тогава ние да твърдим, че не можем да станем шампиони?

Стамен Белчев в ЦСКА: От временно изпълняващ до напълно заслужаващ

От временно изпълняващ до напълно заслужаващ

Специалистът, за когото всички са по-скоро на едно мнение