Мениджърът на Челси - Томас Тухел, застана пред медиите, след като отборът воден от него загуби дербито срещу Манчестър Сити с 0:1.

"Такъв резултат може да се получи, когато играеш срещу Сити. Но ние заслужавахме равенство, защото се защитавахме добре. Не позволихме на съперника да създаде положения. Попадението обаче падна в момент, в който не бяхме под напрежение. Като цяло играхме мъдро.

Вече сме взимали такива мачове. Нужно е да бъдеш търпелив, да изчакваш своя миг. Да чакаш за онези минути, в които ти ще си на ход. Трябва да си готов и да са ти останали сили. При всичко единоборства, които спечелихме, демонстрирахме сила. Бяхме и по-агресивни при контраатаките. Имахме силни моменти, но имахме и такива, в които страдахме. Можехме да създадем повече шансове при по-точни пасове, по-добър контрол върху топката и правилно придвижване по терена.

Лукаку загуби доста топки при очертаващите се добри атаки за нас. Имаше и отличен шанс пред себе си. Разбира се, че искаме да можем винаги да му предоставяме топката за завършващ удар, но се налага той да помага и в изграждането на атаката преди това, защото е част от тима. Можем много повече в предни позиции. Имахме 8-9 добри ситуации при преминаването към нападение, но така и после не успяхме да играем с топката в наказателното поле на съперника. Това не ми харесва".

Манчестър Сити победи Челси с 1:0 във Висшата лига

Ман Сити няма спирка: "Гражданите" минаха и през Челси

Единственото попадение отбеляза Кевин де Бройне в 70-ата минута