Вратарят на Челси - Тибо Куртоа коментира поведението на съотборника си Диего Коща в последния мач на тима - срещу Стоук Сити, на "Британия".

Стражът призна, че има случаи, при които таранът преувеличава случилото се на терена. Думите на белгиеца дойдоха след гостуването, което "сините" спечелиха с 2:1, макар играчите на противника по всякакъв начин да пробваха да провокират Коща.

Челси с инфарктна победа срещу Стоук Сити, серията на "сините" продължава!

Челси с инфарктна победа на "Британия", серията на "сините" продължава!

Кейхил герой за столичани

Испанският национал получи жълт картон още в 17-ата минута на срещата и оттам насетне бе подложен на същински терор от бранителите на "грънчарите". Неведнъж те играха откровено грубо срещу него с цел да го изкарат извън нерви, а това евентуално да доведе и до червен картон. Нетипично за себе си, Диего успя да запази самообладание, с което си заслужи специални похвали от мениджъра Антонио Конте.

Антонио Конте сипе суперлативи за Диего Коща

Конте сипе суперлативи за Коща

"Не му беше лесно"

"Стоук имаше твърде ярко изразен физически подход към мача и това ни затрудни да покажем обичайната си игра", коментира Куртоа. "По този начин те опитаха да извадят нашите играчи от мача. Играчите им бяха наясно, че Диего не обича такива неща и има навика да влиза в конфликти с другите. Може би се опитаха да му изкарат червен картон или нещо такова".

"В дадени моменти може би той прекалява мъничко, но в интерес на истина този път го наритаха доста добре. Имаше 4-5 случая, които бяха 50/50 и реферът не даде сигнал. Обикновено тогава Коща се ядосва и получава картон. Важно е той да запазва спокойствие. Според мен има голям напредък при него през този сезон", завърши Куртоа.