Изграждането на шампионски манталитет се постига с време и търпение, заяви мениджърът Маурисио Почетино преди финала за Купата на Лигата на Челси срещу Ливърпул. Напоследък неговата селекция играе все по-силно и изглежда, че намира правилния ритъм.

Челси загуби срещу Ливърпул преди месец, но след това успя да надвие Астън Вила в ФА Къп и направи равенство с шампиона Манчестър Сити през уикенда.

"Нещата се променят. Виждахте ли подобно поведение от футболистите ни в началото на сезона? Сега има единство и всички се окуражават от това", каза той, цитиран от Ройтерс.

"Когато посееш семена, не виждаш резултата моментално, а когато се появи стръкче. Този процес не е чужд за новите отбори във футбола и изграждането на печеливш манталитет отнема време. Печеленето на титли е добър начин да се ускори процесът. Да си втори е най-неприятното чувство на света, но ние имаме намерението да изградим кариерите на тези момчета с трофеи".

Почетино още не е печелил Купата на Лигата, след като пропусна един шанс с Тотнъм. С бившия си отбор той загуби именно срещу Челси през 2015.