Обещаващото английско крило Коул Палмър, който няма възможност да играе редовно в Манчестър Сити заради голямата конкуренция, подписа договор на Челси за седем години плюс опция за още една, обяви клубът от Лондон.

Точната сума за трансфера на играча не е обявена, но според британските медии е 40 милиона паунда, като има и още 2,5 милиона под формата на бонуси, сумата може да нарасне до 50 милиона след години.

Ман Сити прие оферта на Челси

Ман Сити прие оферта на Челси

Коул Палмър ще играе при "сините"

С привличането на Палмър Челси премина границата от 500 милиона евро, което клубът е изхарлич през това лято. "Сините" са клубът, който дава най-много пари за трансфери, като през последните три трансферни прозореца след идването на американския собственик Том Бьоли са похарчили повече от един милиард паунда.

"Избрах Челси, защото проектът ми харесва и заради възможността, която ще имам да покажа таланта си. Това е млад и гладен за успехи тим, като имаме възможности да постигнем нещо специално тук", каза младежкият национал на Англия.

Палмър бе използват в Сити като дясно крило и той се възползва от напускането на Рияд Марез, за да играе повече в началото на сезона. Той вкара головете срещу Арсенал за "Комюнити Шийлд" и срещу Севиля за Суперкупата на Европа.

Привличането на белгийския национал Жереми Доку в Манчестър Сити от Рен още повече отдалечаваше Палмър от титулярния състав на "гражданите", като за същата позиция се борят още Бернардо Силва и Фил Феудън.