Калиду Кулибали разкри, че халфът на Челси Жоржиньо му е изпратил съобщение, за да го попита дали иска да се присъедини към Челси. Бившият защитник на Наполи подписа договор с клуба от Висшата лига по-рано този месец.

"Жоржи всъщност ми изпрати съобщение и ме попита дали искам да дойда в Челси", разказа Кулибали пред сайта на клуба.

Звездата на Сенегал разкри, че Жоржиньо му е помогнал да осъзнае, че интересът на Челси към него е реален.

"По онова време не бях сигурен дали ме искат, но разбира се, казах, че ще дойда с удоволствие. Същото беше и с Едуард Менди, той ми зададе въпроса и аз му казах, че вече всичко е готово и ще се видим скоро. Сега съм тук и наистина съм щастлив да започна това вълнуващо пътуване. Отборът изглежда страхотно с комбинация от по-млади играчи и такива с повече опит", добави Кулибали.

Сенегалският национал разкри също, че мениджърът Томас Тухел е изиграл основна роля в убеждаването му за трансфера при "сините" и го описа като "добър човек".

"За мен е важно, че ми се обади, каза ми какво иска от мен и всичко, което ми каза, беше идеално да дойда в Челси. Наистина съм щастлив да работя под негово ръководство", коментира Кулибали.

"Познавах го от дните му в Пари Сен Жермен. Той ми се обади директно, за да ме попита дали искам да дойда в Челси и, разбира се, отговорът беше да. Той е добър човек, много добър треньор и очаквам с нетърпение да работя с него", заяви сенегалецът.

Томас Тухел: Челси се нуждае от повече трансфери

Томас Тухел: Челси се нуждае от повече трансфери

До момента "сините" са привлекли защитника Калиду Кулибали