Челси се нуждае от повече трансфери през лятото, категоричен бе мениджърът на отбора Томас Тухел на пресконференция преди контролата на отбора с Арсенал. До момента "сините" са привлекли защитника Калиду Кулибали и нападателя Рахийм Стърлинг.

Скай Спортс твърди, че Челси е бил сред кандидатите за трансфер на Матайс де Лихт, който в крайна сметка предпочете офертата на Байерн Мюнхен. Така Тухел е бил принуден да се насочи към друг защитник и в момента лондончаните преговарят със Севиля за Жул Кунде.

"Искаме да подсилим отбора с още няколко човека", заяви Тухел на пресконференция преди приятелския мач.

"Миналата година завършихме трети, но на сериозна дистанция от лидерите. Нужно е подобрение, тъй като има опасност останалите да ни изпреварят. Загубихме някои футболисти и е съвсем нормално да искаме да намерим техни заместници.

"За всеки мениджър е по-добре да намери тези футболисти във вътрешното първенство, тъй като така те се адаптират по-лесно. За Рахийм няма тайни в английския футбол, а освен това тук той има съотборници от националния отбор. Калиду също познава Менди от националите и е играл с Жоржиньо в Наполи, така че и при него адаптацията би трябвало да бъде ускорена".

Челси увърта трансфера Аспиликуета, за да печели време

Челси увърта трансфера Аспиликуета, за да печели време

Докато лондонският клуб не направи всички желани нови попълнения в отбраната, испанецът няма да бъде освободен