Старши треньорът на Спортинг (Лисабон) Жорже Жезус изрази съжалението си за нелепата загуба на отбора му с 1:2 при гостуването на Реал (Мадрид) в първия кръг от Шампионската лига. Португалците бяха попарени с два гола в последните минути, а Жезус отдаде това най-вече на липсата на опит.

"Ние знаем силните си страни без значение с кого играем", каза Жезус. "Днес показахме добра тактическа дисциплина. Спортинг действаше великолепно до 88-ата минута, но смените на Реал ни създадоха огромни проблеми. Проведохме отличен мач, но на Спортинг не му достигна опит, за да победи.

Голът на Роналдо беше великолепен, но той е най-добрият футболист в света, така че стават такива неща. Всичко завърши с поражение, но петте хиляди привърженици, които дойдоха в Мадрид, заслужаваха повече.

Имахме за съперник един велик отбор и бяхме близо до истинска сензация, но сега феновете ни са тъжни. Не мисля, че друг отбор ще успее да играе така силно тук, както го направихме ние. През първото полувреме съперникът не можа да създаде нито едно положение, но Реал не случайно е действащ победител в Шампионската лига. Този манталитет им позволи за изменят хода на мача за някакви си две минути.

"Колкото до моето изгонване, просто при една ситуация казах на съдията, че няма нарушение. На няколко пъти футболисти на Реал също говореха с рефера, но от това не последва нищо", завърши Жезус.