Борусия (Дортмунд) и Севиля завършиха реванша наравно 2:2, а така германците продължават напред в Шампионска лига след общ резултат от двата мача 5:4. Голямата звезда на световния футбол Ерлинг Халанд реализира и двата гола за домакините.

Много дискусионни ситуации и луда драма белязаха второто полувреме и най-вече последните секунди на сблъсъка.

Испанците диткуваха случващото се на терена през първия половин час игра. Въпреки това те не успяха да отбележат ранен гол, а домакините ги удариха още при първата си опасност.

Халанд изскочи от втора позиция и хладнокръвно простреля гостите в 35-ата минута. 

През второто полувреме мачът се превърна в корида, а спорните моменти се редяха един след друг.

В 48-ата минута гол на Детето чудо беше отменен заради фаул в атака. Първоначално беше зачетен, но ВАР разгледа ситуацията.

Снимка 522160

Източник: GettyImages

Системата за повторения се намеси още няколко пъти в рамките на следващите минути. Секунди по-късно беше отсъдена дузпа. Халанд я пропусна, а наказателният удар беше пребит и впоследствие вкаран.

Така в 54-ата минута най-после серията от преразглеждания приключи, а нервите взеха връх. До края съдията Джунейт Чакър показа серия картони и е чудо как никой не беше изгонен.

В 68-ата минута гостите се върнаха в мача след образцово изпълнена дузпа от Ел-Несири. С всяка следваща минута реваншът се превръщаше в корида.

Снимка 522161

Източник: GettyImages

Отново Ел-Несири се разписа в 94-ата минута, като гостите дори имаха шанс да пратят мача в продължения, но вратарят Хиц блесна с решителни намеси.

Така Борусия си поигра с огъня, но продължава напред в турнира.

ТОПСПОРТ проследи вълнуващата среща на живо:

Борусия (Дортмунд) - Севиля 2:2, дузпи и скандали бележат втората част
на живо

Борусия (Дортмунд) - Севиля 2:2, дузпи и скандали бележат втората част

Първият двубой в Испания завърши 3:2 за вестфалци

Снимка 522154

Източник: GettyImages