Валери Божинов отново се наложи да коментира един от бившите си клубове - Ювентус. Медии от Апенините го потърсиха за коментар преди визитата на "Старата госпожа" на Кротоне. Причината - преди повече от 10 години  именно Валери вкарва 2 гола в мрежата на този съперник, но по терените на Серия "Б".

"Спомням си огромното вълнение преди този мач. Това беше дебютът ми за Ювентус, а в отбора имаше футболисти, които току-що бяха станали световни шампиони. Невероятно усещане е да играеш с легенди като Буфон, Дел Пиеро, Недвед, Трезеге и останалите. Юве винаги е бил специален клуб. Мисля, че с Масимилиано Алегри имат шанс да спечелят Шампионската лига. Отбор като Ювентус не може да има друга цел. Трудно е, защото има и други много силни отбори, но трябва да има вяра и оптимизъм", сподели Божинов.

"Имам договор за още 6 месеца с Партизан, тук ми харесва. Между другото, екипите на сегашния ми отбор са същите като на Юве. Партизан също се цели всяка година в титлата и иска да се представи добре в евротурнирите. В тима има млади момчета, които биха се справили чудесно в Серия "А". Липсва ми Италия, за мен тази страна е като втори дом. Благодарение на Лече и Панталео Корвино пробих във футбола и станах това, което съм. Може би един ден ще се върна в Италия. Няма да се моля, но ако ме потърсят, съм на разположение", добави Валери.

Божинов отново култов: Левски шампион, Борето и Топчо са най-големите! (ВИДЕО)

Божинов отново култов: Левски шампион, Борето и Топчо са най-големите! (ВИДЕО)

Нападателят се обърна към няколко фигури в клуба с поредното си клипче