Президентът на Урал Григорий Иванов иска сезонът в руската Премиер лига да бъде анулиран. В тима играе родният национал Николай Димитров. 

Първенството бе прекъснато 9 кръга преди края заради пандемията от коронавирус. Лидер е Зенит с 9 точки аванс пред Локомотив (Москва) и Краснодар. Урал е 11-и. 

"Мисля, че в началото на април ще се състои дистанционно заседание на клубовете. Ще обсъдим какво да предприемем. Повече не мога да задържам футболистите. Аз съм за приключване на сезона без шампион и изпадащи. 

Разберете, в момента не знам какво да правя с играчите. В Москва карантината започна по-рано, но в Екатеринбург е отскоро. Футболистите трябва да плащат квартири и хотели. Всички чужденци искат да се приберат при семействата си. 

Намаляване на заплатите? Не знам как е при другите клубове, но при нас заплатите не са толкова големи, а и са в рубли. Това означава, че чужденциет от страните в Еврозоната вече са загубили 20% заради разликата в курса. Не е добре при това положение допълнително да им орежем възнагражденията", заяви Иванов.

Хичо и Урал загубиха от новак

Хичо и Урал загубиха от новак

Николай Димитров бе сменен в 75-ата минута