Играещият в Чехия Стивън Петков даде интервю за БНР. Ето какво каза бившият футболист на Ботев (Пд):

"Ситуацията е същата като навсякъде в света, където има коронавирус. От днес почваме да тренираме по индивидуален план. Но не по домовете, а по парковете на града. Мачовете тук са отложени с три седмици.

Ако ситуацията не се промени, първенството ще бъде прекратено. И тук свободното ходене навън е забранено. Можеш да излизаш, за да отидеш на работа, до магазин за хранителни стоки, до аптека, до банка. И това е. Градът, в който живея, е на около 400 км от Прага", каза Петков.

24-годишният футболист е собственост на португалския Фейренсе, където премина през януари. Той изигра 12 мача за тима, като вкара 1 гол срещу Спортинг. Отборът му обаче изпадна от португалския елит и Петков реши да търси ново предизвикателство. МФК Карвина, който ще има правото да откупи българина след края на сезона, заема 13-то място в чешкия елит. След изиграването на 24 кръга отборът има 23 спечелени точки след 5 победи, 8 равенства и 11 загуби.

Стивън Петков: Повечето случаи на коронавирус са в Прага, ние сме далеч

Стивън Петков: Повечето случаи на коронавирус са в Прага, ние сме далеч

"Забелязах, че доста храни са изчерпани, а по улиците почти няма хора"

"Паника няма, но се вижда, че няма трафик по пътищата. Ако излезеш навън, ще те спрат от полицията и ще те попитат къде отиваш. Ще се коментира с хората от клуба как ще тренираме, къде. И както съм аз съм и чужденец и ме попитат къде отиваш и ако отговоря в парка? Как биха реагирали местните. Чувствам се добре в Чехия. Щастлив съм, че съм в Централна Европа. В отбора има сигурно 10 чужденци. Не мога да говоря за тях, аз се чувствам добре в Чехия", добави Петков.