Ивайло Петев се радва на повече от сериозна подкрепа в босненските медии след решението на местната футболна федерация да не поднови договора му като селекционер и да повери националния отбор на Фарук Хаджибегич. Журналистът Недим Хасич от Stav.ba, цитиран от "Мач Телеграф" съсипа от критики управляващите футбола в родината на Джеко.

"Футболният свят върви напред, на сцената има млади, образовани, талантливи треньори. Визионери, експерти, които с всеки нов мач вдъхват нещо ново в този прекрасен спорт. Футболът в света днес е Артета и Скалони. Вместо такива, компроментираният изпълнителен съвет, който управлява босненския футбол като свежа енергия и ново лице гласува единодушно за... 65-годишния Хаджибегич без нито един резултат в треньорската си кариера. Френският пенсионер, който ще се облагодетелства от селекционерската заплата през следващата година, не бива да харчи парите си напразно", написа журналистът, след като детайлно анализира как хората в структурата на управлението на босненския футбол са били неспособни да вземат друго решение.

Официално: Ивайло Петев вече не е селекционер на Босна и Херцеговина

Официално: Ивайло Петев вече не е селекционер на Босна и Херцеговина

Мястото му се заема от една от местните легенди Фарук Хаджибегич

"Генералният секретар не планира нищо. Той дори не мисли за себе си. Той само кимва с глава. Според футболната асоциация на Босна и Херцеговина, изпълнителният комитет единодушно е избрал Фарук Хаджибегич за нов треньор на националния отбор по футбол. Това официализира това, което се знаеше от дни и което Хаджибегич, който вече веднъж беше селекционер и то много неуспешно, разпространи навсякъде. Както се разпространи преди първия му мандат, когато дори дойде в Малта, за да разбере как върви проектът за заместване на Джемалудин Мушович. В крайна сметка, след като стана за срам срещу Фарьорските острови, не се разбираше с Хасан Салихамиджич и се сблъска с Муниб Ушанович за някои дневни и хотелски сметки, той успя да бъде още по-лош", пишат още в Сараево.

"Получихме треньор, който трябва да ни изведе на Евро 2024, въпреки че на последната си работа, тази в Черна гора, успя да не вкара нито един гол с националния отбор в квалификационните мачове за европейското първенство. Треньор, който говори за играчи от "домашната лига", въпреки че не познава нито един от тях и ще се обади на тези, чиито имена изскочат в списъка му. Треньорът, който събира треньорския щаб така, че на пейката до него да седят "един сърбин, един хърватин и един мюсюлманин". Селекционер, който е проспал последните две десетилетия и смята, че проблемът на местния футбол и националния отбор е мотивацията, а не тези, които го избраха единодушно", добавя Недим Хасич в анализа си.