Българският национал Димитър Рангелов попадна в идеални я отбор на изминалия кръг в Германия. Нападателят на Енерги Котбус отбеляза първото попадение при победата на своите над Волфсубрг с 2:0 през уикенда.

Успехът позволи на тима да излезе от зоната на изпадащите и да заеме 15-то място. Освен Рангелов още двама негови съотборници попаднаха в идеалната единайсеторка - вратарят Герхард Тремел и авторът на втория гол Ервин Скела.

С гола си Рангелов подобри клубния рекорд на Енерги за най-много голове в Бундеслигата. За българина това бе 15-то попадение за двата сезона, в които носи екипа на състава. До този момент най-доброто постижение в елита за Енерги беше на румънеца Василе Мириута - 14.

„Митко е един невероятно важен състезател за нас", коментира президентът на Енерги Улрих Лепш след сензационния успех. Към суперлативите се присъедин дори известният с обтегнатите си отношения с Митко старши-треньор Боян Прашникар. „Рангелов показа страхотна борбеност и бе постоянна заплаха за противниковата заплаха", коментира словенецът.

Тайната на успеха за отбора от Котбус бе синтезирано в едно изречение от българския национал - „Играем добре, когато сме понесли страшно много критика и сме под огромно напрежение."