Кирил Десподов бе официално представен като футболист на Каляри днес. Крилото премина в Италия от ЦСКА за рекордна сума, а трансферът бе осъществен преди няколко дни.

В Серия "А", българинът ще носи №32. 

Кирил Десподов: Обичам ЦСКА, ще се радвам някой ден да завърша кариерата си в клуба

Десподов: Обичам ЦСКА, ще се радвам да завърша кариерата си на "Армията"

"Феновете да видят кой номер си избрах в Каляри"

"Знаех за интереса на Каляри. Следя много италианското първенство, тъй като ми беше мечта от малък да играя в едно от най-силните шампионати в Италия. Изобщо не се замислих за секунда дали да приема. Знам, че Каляри е отбор с традиции и история.

За два дни е трудно да разбереш дали си готов или не. Започнах да навлизам в нещата. Виждам, че физиката е на сериозно ниво тук. Момчетата са много здрави. Когато треньорът реши, аз съм готов да вляза в игра. Надявам се да играя в понеделник (бел. ред. - срещу Аталанта).

Харесва ми да играя в атака, имам бързина. Не искам да казвам, че приличам на някой, тъй като си имам собствен стил. Знам какво ме очаква. Познавам италианския футбол и ще искам възможно най-бързо да се адаптирам и да вляза в играта.

Кирил Десподов с първа тренировка в Каляри (СНИМКИ)

Кирил Десподов с първа тренировка в Каляри (СНИМКИ)

"Рособлу" представя крилото в събота

Имам и голове с глава, но предпочитам да бележа с краката си. Изпълнявам и добри преки свободни удари. Харесвам изключително много Франческо Тоти, но моят стил не прилича на неговия. По-скоро е като на Кристиано Роналдо, който ми е любимият футболист. Стремя се да играя по този начин.

Водих разговори с треньора още на първия ми ден по време на тренировката. Той ми обясни, че ще иска да играя като нападател. Обясни ми също така, че тук се разчита много на тактиката и ще работим усилено. Имаме време да се опознаем добре", коментира Десподов на пресконференцията.