Новият национален селекционер на Босна и Херцеговина - Ивайло Петев, е пределно амбициран да постигне добри резултати начело на балканската държава. Българският специалист не се страхува от негативните отношения на тамошните привърженици към неговата особа. Ето какво каза той пред колегите от БНТ1.

Двама отпадат като варианти за щаба на Петев

Двама отпадат като варианти за щаба на Петев

За момента се смята, че фаворити за местата на асистентите на Петев са Славен Муса, Елдин Йелешкович и Ади Адилович

"Чувствам се горд. Босна е ново предизвикателство за мен. Амбициран съм за добри резултати. Всичко е постижимо в този живот. От отбора зависи да положи големи усилия това да се случи. Играчите на Босна и Херцеговина имат огромен потенциал. Със звездите се работи по специфичен начин. Сигурен съм, че Джеко и Пянич ще бъдат от моя отбор и ще ни помогнат за големи резултати.

Те са водещи фигури и трябва да го покажат на терена. Всички имат голямата амбиция да направят нещо голямо. Трябва да си смел , за да успееш в този живот. Знам, че няма да е лесно, но трябва да приема предизвикателството. С Акрапович имаме по-специални отношения. Той е мой приятел. Разговаряли сме доста. Мисля, че приятелството е над всичко и трябва да си помагаме един на друг.

Ивайло Петев ще взима по 30 000 босненски марки на месец

Ивайло Петев ще взима по 30 000 босненски марки на месец

Поне така твърдят медиите в балканската държава

Не бих казал, че има настроения срещу мен. Ситуацията е такава, каквато е. Аз съм спокоен и уверен в това, което ми предстои. Целта беше да се измести фокуса. Имат си някакви борби в босненската федерация. Знам каква е истината и отношението към мен.

Не искам да давам съвети на Ясен Петров. Желая му само успех. Няма да е лесно, но с повече работа всичко се постига. Ще има и трудни моменти, но това е нашата работа - няма как. Не мисля, че българските треньори са подценявани.

Първенството е малко по-интересно. Лудогорец има всички шансове отново да стане шампион на страната. Ясен Петров да прави това, което му е в главата и да не се съобразява с нищо".

Ивайло Петев: От Левски ми звъняха два пъти да поема отбора, след случая със събличането

Петев: От Левски ми звъняха два пъти да поема отбора, след случая със събличането

"Лудогорец има всички шансове да спечели десета поредна титла"