Бившият помощник треньор на Левски Георги Донков разкри, че се надява да си намери работа в Германия. Специалистът бе вариант за нов национален селекционер, но в крайна сметка поста зае Ясен Петров. 

"До миналата седмица бях един от кандидатите за национален селекционер на България. В началото имаше доста кандидати. В крайна сметка бяхме само аз и Ясен Петров. За съжаление федерация взе решение срещу мен, но трябва да приема това", коментира Донков в интервю за "Sport-Kuriermannheim".

"Работих три години като помощник на Петър Хубчев. Прекарахме много успешен период заедно. На първо място водихме отбора в квалификациите за Мондиал 2018. Бяхме много силна група. В крайна сметка стигнахме до трета позиция в групата, която просто не беше достатъчна, за да се класираме за Световното първенство. След това изведохме България до Лига В в Лигата на нациите. Това беше отлично представяне за нашия екип. В същото време се класирахме и за баража за Евро 2020 срещу Унгария", добави той.

"След това с Петър Хубчев получихме много добра оферта от Левски. В Левски аз станах професионалист и играх там от 1987 до 1993 година. В България това е един от най-големите отбори. Имахме тригодишен договор и първоначалната цел беше да изградим солиден отбор, а през втората и третата година искаха от нас да се борим за титлата. Първите 6-7 месеца минаха добре, а след това настъпи пандемията от коронавирус и периода на карантина. Нашият собственик имаше финансови проблеми и спря издръжката на клуба. След това новото ръководство имаше други цели, които бяха в противоречие с нашите. Тъй като вече нямаше смисъл, решихме да се разделим."

"В момента съм отворен за всичко. Тук в Германия работих и като треньор във Вакер Бургхаузен. Би ми харесало следващото предизвикателство да бъде в ролята на старши треньор. Знам, че и в регионалната лига има добри клубове с професионални структури. За мен е важно един клуб да има амбициозен план и цели."

"Имам много добри спомени от Валдхоф. Тук всичко беше наистина страхотно. Аз също живея тук в Манхайм и в миналото честно ходих на стадиона, за да гледам отбора. Все още се интересувам много от Валдхоф. Чувствам се свързан с клуба след това страхотно време. Феновете са чудесни. Много харесвам и град Манхайм. Жалко е, че в момента не може да се отиде на стадиона, за да се гледат мачовете на отбора. Преди стадионите да бъдат затворени често ходех и на домакинските мачове на Зандхаузен", каза още Георги Донков.

Георги Донков: Ситуацията при нас няма как да не ни влияе, за момента Миланов не е готов

Георги Донков: Ситуацията при нас няма как да не ни влияе, за момента Миланов не е готов

"Зарядът срещу Лудогорец ще бъде съвсем друг"