Настъпи дългоочакваният ден на боя за световната титла в тежка категория на професионалния бокс. Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа в спор за три от четирите световни титли - на Международната боксова федерация, на Световната боксова а

Двамата ще излязат на ринга около полунощ българско време. 

Двамата демонстрираха взаимно уважение на последната пресконференция, а на официалния кантар пък за малко не стартираха размяната на юмруци още преди началото на галавечерта пред 1000 зрители в зала "Уембли".

Кобрата тежеше 108.7 кг, а Джошуа - 109.2 кг, като българинът е свалил от теглото си в сравнение с предишния си сблъсък, докато пък шампионът е качил малко спрямо последната си битка.

Кубрат Пулев: Утре ще покажа на Джошуа кой е по-добрият боксьор

Кубрат Пулев: Утре ще покажа на Джошуа кой е по-добрият боксьор

"Аз по принцип съм си настървен"

Кобрата трябваше да чака шест години, за да стигне до втората си възможност да стане №1 при най-тежките, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в елита Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единствената загуба в професионалната кариера на българина. От тогава насам 39-годишният Пулев записа осем поредни победи, включително над сериозни съперници като Дерек Чисора, Хюи Фюри и Богдан Дину, за да си затвърди позицията на претендент № 1 за пояса на IBF.

Антъни Джошуа: Пулев дрънка много глупости, бях готов да го ударя в челюстта

Антъни Джошуа: Пулев дрънка много глупости, бях готов да го ударя в челюстта

"Когато видя, че противниците се предават, тогава ги довършвам"

Пулев и Джошуа трябваше да се изправят един срещу друг за световната титла още през 2017 година, но тогава схватката пропадна в последния момент заради контузия на нашенеца, заради която той трябваше да чака още три години.

Самият Пулев на няколко пъти изрази пълната си увереност, че ще победи Джошуа и ще стане световен шампион, въпреки че според експертите и букмейкърите е аутсайдер.