Шампионът във версии WBA/WBO/IBF/IBO на свръхтежката категория на професионалния бокс Александър Усик се обърна в социалните мрежи към британеца Тайсън Фюри, който е носител на пояса на WBC. "Хей, алчен шкембак. Не бой се, няма да те оставя сам", написа Усик в Туитър.

Британецът все по-очевидно се дърпа от обединителния мач за титлите в дивизията, след като все още не е подписал договор за провеждането му.

Усик направи компромис с парите и съгласи наградният фонд да бъде 70:30 в полза на Фюри при условие, че последният дари 1 милион лири за каузата на Украйна във войната срещу Руската федерация.

Сега пък Фюри претендира в договора да няма клауза за задължителен реванш, макар и самият той да я е предложил първоначално. Според промоутъра на Усик Александър Красюк Фюри прави всичко възможно мачът да пропадне.

Тони Белю залага на Усик срещу Фюри

Тони Белю залага на Усик срещу Фюри

Промененият стил на британеца може да му изиграе лоша шега, смята бившият шампион

Припомняме, че срещата трябва да се проведе на 29 април в Лондон, като стадион "Уембли" вече е резервиран. Проблемът на Фюри е, че не се е готвил за мача и едва преди два дни стартира тренировки.

Фюри започна най-сетне да тренира за мача с Усик

Фюри започна най-сетне да тренира за мача с Усик

Британецът има шест седмици да влезе във форма