Тервел Пулев публикува емоционален пост във "Фейсбук" след загубата на Кубрат Пулев от Чисора. Той определя съдийството в мача като "престъпно" и заявява, че не е нормално да се плюе по Кубрат.

Ето какво пише Тервел Пулев:

"На 9 ти юли Кубрат изигра един силен изпълнен с много сблъсъци, кръв и домакински фактор мач. Най-добрият български професионален боксьор в най-престижната тежка категория, 29 победи в тежка категория в света. Играл на абсолютно всички големи спортни форуми на планетата (Олимпиада, Световно п-во -бронзов медал, Европейски шампион, носител на купа Странджа и победител в редица турнири от клас- А в олимпийския бокс). Загубил по точки, според страничните съдии, но очевадно и официално с повече нанесени чисти удари според статистиката! Пред публиката на противника си в Лондон - сърцето на европейкия и световен боксов елит. В родината на бокса!

Той се би мъжки и се противопостави успешно на трудния Дерек Чисора в 12 рунда по 3 минути. Това е профи бокс и се гледа колко от рундовете си спечелил, а Кубрат взе по-голямата част от тях! Взе ги, като надигра Чисора, адаптира се бързо в мача и контролираше случващото се в ринга. Игра зрелищно, като не отстъпи дори за миг. Даже държеше англичанина на въжетата и в ъглите по 30 сек - минута. Като постоянно показваше, че е в играта с нелеки удари и акцентиращи, силни такива. Това е боксът! Чисора разчиташе основно на удари в трупа и единични силни с дясната ръка в главата. Но Кубрат показа спокойствие и че е разгадал стила на британеца, и му противодействаше. Реферът оказа голяма роля за развоя на мача, защото позволяваше Чисора да използва много нечисти удари в клинча.

Кобрата след "Тотална касапница": Тарикат мъж не писка

Кобрата след "Тотална касапница": Тарикат мъж не писка

Ето какъв бе коментарът на най-добрия български боксьор относно двубоя

И съответно спираше играта и предупреждаваше устно Кубрат при всяко негово замахване в близкия бой или при опит да натисне британеца надолу. Също се видя, че ринговият съдия допусна в почивките да приема наставления от Тони Белю (личен приятел на Дерек Чисора). Затова при цялата ми сдържаност, си позволих да кажа в очите на въпросния съдия след последния гонг, че това съдийство е престъпно слабо. А когато Кубрат се доближи до мен и съдията, единственото, което се отрони от устата на българския боксьор беше "God sees everything!".

В няколко различни боксови издания видях, че голяма част от английските, немските и др. фенове на бокса са на мнение, че българинът заслужаваше победата! И преди, и след мача, Кубрат Пулев е бързо разпознаваем дори със слънчеви очила в заведение, или на улицата от местните в Лондон. Което автоматично води до струпване на хора да поздравят българина и да се снимат с него. Не е сериозно да плюем по Кубрат и сега в този момент- "излагал България", "говорел много" и т.н. Той беше ощетен в О2 арена! Единственият български боксьор в тежка категория. 29 победи в тежка в света, два пъти претендент за световен шампион! Дълго време ще чакаме втори като него. Благодаря от сърце на всички, независимо дали подкрепят или обиждат Кубрат. Респект, шампионе!"