Тайсън Фюри спечели по убедително втория мач срещу Дионтей Уайлдър. Феновете на бокса се надяваха двамата да повторят шоуто от декември 2018, когато срещата завърши без победител. Този път Циганския крал господстваше на ринга и срази опонента си в седмия рунд. 

Реферът Кени Бейлис регистрира ТКО в точно 1:39 минути от седмия рунд.

Снимка 468205

Източник: GettyImages

В първия рунд Фюри бе по-активен. Той пласира два леви прави в главата на опонента, който за секунди дори изпадна в глуха защита, но бързо се окопити. Отличен ляв прав бе най-чистото попадение в актива на Циганския крал и той сякаш спечели изпълнения със събития първи рунд.

35 секунди преди края на третия Циганския крал прати Уайлдър в нокдаун с дясно кроше над левия прав на съперника, като Дионтей бързо се изправи.

Уайлдър бе сериозно разклатен и в петия рунд, когато отново бе пратен в нокдаун с ляво кроше. Изглеждаше въпрос на време шампионът да се предаде. 

Снимка 468204

Източник: GettyImages

В почивката между петия и шестия рунд ясно се видя, че тече кръв от лявото око на Уайлдър, което индикираше източника на проблема с равновесието. Британецът отново бе по-активен, а Дионтей единствено се пазеше. В последната минута на рунда Уайлдър се посъживи и също опита комбинации, но ударите му нямаха особена скорост. Фюри дори се опита да оближе кръвта по тялото на съперника си. 

Снимка 468203

Източник: GettyImages

В седмия рунд Тайсън натика Уайлдър в ъгъла и започна да го налага по ръкавиците, но в този момент се намеси реферът Кени Бейлис маркира нокдаун. Впоследствие се оказа, че всъщност третият човек на ринга е видял как от ъгъла на Уайлдър се канят да хвърлят бялата кърпа.

Фюри и Уайлдър ще приберат по около 30 милиона долара

Фюри и Уайлдър ще приберат по около 30 милиона долара

По 5 милиона долара ще получат по договр, а останалите 25 милиона се очкават да дойдат от парите от PPV каналите