Мениджърът на Кубрат Пулев - Ивайло Гоцев говори пред NOVA за предстоящата битка между Кобрата и Антъни Джошуа. Двете страни официално се разбраха за двубой и подписаха договор. Гала вечерта ще бъде на 20 юни на новия стадион на Тотнъм - "Тотнъм Хотспър Стейдиъм".

"Това е радост за всички нас. Най-накрая подписахме договора. 20-и юни е датата, Лондон е дестинацията", започна Гоцев.

"В най-силната среща на Кубрат в неговата кариера очакваме да победи. Това е мисията на живота му. За това се е подготвял десетки години. Това е била и целта на баща му - да създаде световен шампион в тежка категория. Това е и неговата възможност да го постигне."

ОФИЦИАЛНО: Кубрат Пулев ще се бие с Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория

ОФИЦИАЛНО: Кубрат Пулев ще се бие с Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория

Сблъсъкът е на 20 юни в Лондон

"Предстоят ни много тежки подготовки. След като приключиха преговорите, сега остават сериозните подготовки, от които зависи всичко. Така че следващите 3 месеца и половина нещата в залата ще покажат резултат на 20-и юни."

Гоцев даде разяснения на може би най-важния въпрос за феновете - с какъв брой билети разполага българският щаб и каква ще бъде тяхната цена.

"По контракт са гарантирани 15 хиляди билета за българите. Тези билети ще бъдат в наши ръце, те ще бъдат предложени на българската публика. На пресконференцията ще обявим как ще се случи това, всичко ще бъде ясно. Почваме с пресконференция в Лондон, после Ню Йорк и завършваме в Лос Анджелис", заяви Гоцев.

"Билетите ще бъдат на изгодна цена - почват от рода на под 100 евро и стигат до самия ринг, за който може да си го позволи. Има цени за всеки. Целта беше тези билети да бъдат допустими. В Лондон има огромна българска общност, така че ние вярваме, че ще има поне 20 хиляди българи на стадиона."

Преговорите между двата щаба траяха около 3 месеца, което накара доста от феновете да се усъмнят в провеждането на двубой от подобен калибър, но Гоцев призна, че уреждането на дори най-малките подробности са наложили забавянето.

Еди Хърн потвърди мача на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа

Еди Хърн потвърди мача на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа

Все още неподписаният договор поражда спекулации

"Преговорите бяха тежки, защото отстояхме доста наши изисквания. Не отидохме просто като група туристи, които искат да навестят къщата на Джошуа. Ние отиваме там да победим. Така че тези преговори бяха директно свързани с тези изисквания. Едно от най-важните неща беше реферът да бъде неутрален. Важно е той да се държи правилно и да даде шанс на двамата боксьори да се боксират."

"Между съдиите ще има един българин, един британец и един неутрален. Тези тънкости по контракта отнеха време."

"Сега всичко е зад гърба ни. Предстои ни тежка и важна подготовка в следващите месеци, така че очаквайте Кубрат Пулев в пълна форма и с вашата подкрепа. Очаквайте силно представяне и нов шампион от България", завърши Гоцев.