Емоционално, с много усмивки, закачки и позитивна енергия. Така премина честването, организирано от Българска федерация по бокс, по повод 50-годишния юбилей от златния медал, спечелен от Георги Костадинов на Игрите в Мюнхен 1972-а в категория до 51 кг. Редица легенди на българския бокс, олимпийски, световни и европейски медалисти, се събраха в Музея на спорта, за да почетат своя добър приятел.

"Благодарен съм на всички, че се събраха заради мен, за да се видим и още един път да си покажем взаимно уважение. Това, че толкова хора дойдоха тук, ме прави истински горд. С този златен медал бе поставено началото на олимпийските титли, които спечелихме в бокса през годините", каза развълнуван и с насълзени очи Георги Костадинов.

Легендата получи плакет от името на БФБокс, връчен му от президента на федерацията Красимир Инински. "Вълнувам се, защото пред нас стои една истинска легенда. Георги Костадинов е емблема на българския бокс. Радвам се, че успяхме да съберем на едно място толкова много история. Щастлив съм, че и Стойка Кръстева е тук, защото така, един до друг застават първият и последната, засега, олимпийски шампиони на България в бокса", каза от своя страна Инински.

Поздравления бяха изказани от легендата на леката атлетика и заместник-председател на Българския олимпийски комитет БОК - Йорданка Благоева, както и от зам.-министъра на спорта Петър Георгиев. Разбира се, не бе пропуснат и настоящият треньор на женския национален отбор Ангел Ангелов. Той получи плакет за сребърния медал, който спечели на Игрите в Мюнхен, в категория до 63.5 кг.

Светлана Каменова с победа на "Балкан"

Светлана Каменова с победа на "Балкан"

Националката ни в категория до 57 килограма стартира с успех