Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев загуби от Дерек Чисора след раздвоено съдийско решение - 116-112, 112-116, в зала "О2 Арена" в Лондон. Резултатът напомняя мача им отпреди 6 години в Хамбург, когато Кобрата бе победител.

Кубрат се качи на ринга на любимата българска песен "Притури се планина", докато британският му съперник пък бе избрал песента на Елвис Пресли "Always on my mind".

Двубоят бе равностоен, като двамата си поделиха надмощието в определени моменти. Първите рундове бяха за Чисора, средните за Пулев, докато в края двамата дадоха всичко от себе си. Пулев завърши срещата и с две аркади на дясното и лявото око, като едната бе отворена след удар с глава.

Така амбициите на българина да атакува за трети път световната титла вероятно ще претърпят провал след тази загуба.

Екшън и страховити заплахи между Кобрата и Чисора (ВИДЕО)

Екшън и страховити заплахи между Кобрата и Чисора (ВИДЕО)

Нещата бяха сравнително спокойни, докато двамата не застанаха лице в лице

преди 4 месеца в 01:09 ч.

Дерек Чисора печели срещата

Последно обновление в 01:12 ч. на 10.07

преди 4 месеца в 01:05 ч.

Чакаме решението на съдиите

преди 4 месеца в 01:04 ч.

Дванайсти рунд

Край! Битката приключи! Кобрата бе по-активен, но поредни изненадващи комбинации на Чисора нарушаваха ритъма на българина. В последните секунди Кубрат опита да реши срещата, но до нокаут не се стигна.

преди 4 месеца в 01:00 ч.

Единайсти рунд

Разкървавеният Кубрат Пулев вкара няколко попадения с голяма тежест. Британецът опита да отговори, но неточно. Кобрата нанесе нова серия, а съперникът му вече видимо изоставаше.

преди 4 месеца в 00:56 ч.

Десети рунд

Чисора пак започна рунд с успешно дясно кроше и започна да опитва леви прави, но със същите такива прийоми Кубрат се постара да изтласка противника до въжетата. Изглеждаше, че Пулев доминира, но в средата на рунда получи още едно неприятно поражение по лицето си.

преди 4 месеца в 00:52 ч.

Девети рунд

Нова размяна на сериозни удари. Чисора се впусна в атаки, но Кобрата не му остана длъжен. Кубрат наказваше противника си при въжетата, като британецът разчиташе на единични, но тежки удари.

преди 4 месеца в 00:48 ч.

Осми рунд

Клинчовете отново заемаха основната част в началото на този рунд. 40 секунди преди края на рунда обаче нещата се промениха. Кобрата разтресе съперника си с ъперкът и Чисора се олюля на въжетата.

преди 4 месеца в 00:45 ч.

Седми рунд

Чуха се възгласи "Българи юнаци"! Чисора обаче нанесе много тежки удари в главата на Кобрата и отвори сериозна аркада до окото му. Гонгът дойде в подходящ момент и прекрати неприятния развой за българина.

Последно обновление в 00:46 ч. на 10.07

преди 4 месеца в 00:42 ч.

Шести рунд

Двамата влязоха на сериозна размяна с тежки попадения от дистанция. В средата на рунда Чисора влезе в размени и пласира няколко точни попадения, с които разколеба Пулев и повдигна настроението на публиката.

преди 4 месеца в 00:37 ч.

Пети рунд

Чисора пробва удари в бъбреците от клинч, докато Пулев все още залагаше на левия си прав. Кобрата продължи да призовава рефера да се намесва, когато в клинч британецът му нанасяше нечисти удари, но накрая самият той бе предупреждаван за тях.

преди 4 месеца в 00:33 ч.

Четвърти рунд

Чисора отново търсеше удари с огромен размах на ръцете. Пулев се стремеше повече да поддържа дистанция с левия си прав, който развънлува публиката, но не доведе до някакъв ефект над британеца. 

преди 4 месеца в 00:29 ч.

Трети рунд

Кобрата продължава да е доста активен в началото, но и доста пасивен в края на рундовете. Иначе двамата се впуснаха в размени на единични удари без кой знае какъв успех, като Кобрата няколко пъти подсказваше на рефера, че е нараняван неправомерно.

Последно обновление в 00:30 ч. на 10.07

преди 4 месеца в 00:23 ч.

Втори рунд

Пулев започна дефанзивно, но в средата на рунда на два пъти размина с ляв и десен съперника си, който избегна попаденията с добро движение с тялото. В първата част на рунда Чисора пък изглеждаше зле физически, но в края се посъвзе и създаде няколко опасности за Кобрата.

преди 4 месеца в 00:20 ч.

преди 4 месеца в 00:15 ч.

Първи рунд

Чисора тръгна агресивно с удари в тялото от близка дистанция и нечисти попадения в клинч. Кобрата от своя страна нанесе две много тежки попадения, които разклатиха британеца. В последата секунда обаче и Чисора нанесе много тежък удар.

Последно обновление в 00:21 ч. на 10.07

преди 4 месеца в 00:12 ч.

Дерек Чисора също вече е на ринга.

преди 4 месеца в 00:09 ч.

Насочваме вниманието към ринга. Кубрат Пулев се качи на него на фона на любимата българска песен "Притури се планината"

Последно обновление в 00:11 ч. на 10.07

преди 4 месеца в 23:50 ч.

Броени минути ни делят до началото на сблъсъка.

преди 4 месеца в 23:20 ч.

Минути за... концентрация...?

преди 4 месеца в 23:01 ч.

Приготовленията започнаха.

преди 4 месеца в 22:54 ч.

Кобрата вече е в зала "О2 Арена" в Лондон.