Кубрат Пулев и Дерек Чисора дадоха последната си пресконференция преди големия сблъсък в събота вечер. Нещата бяха сравнително спокойни, докато двамата не застанаха лице в лице. Тогава отново имаше напрежение и се наложи да бъдат разделени от охраната на събитието, пише Boec.bg.

По време на пресконференцията "Кобрата" спази добрия тон. Българинът говори за моментната си форма като заяви, че е във физическия си пик. Той описа стила си и отговори на въпроса на Еди Хърн дали е готов да нокаутира Чисора.

"Моят стил е прецизен. Обичам да работя като доктор, като професор. Всеки удар е прецизен." каза Пулев."Това е бокс в тежка категория, не е билярд и никой не може да каже какво ще се случи. Затова боксът е толкова интересен, но аз съм готов, имам силата и енергията. Всеки рунд ще е труден за Дерек Чисора. Идвам за победа и ще видим дали ще е с нокаут."

Снимка 580275

Източник: GettyImages

"Кобрата" също така се изказа положително за развитието на Чисора като заяви, че противникът му е станал по-умен в начина си на игра. Това не трогна британеца, който отново скандализира с държанието си, когато двамата се захапаха за първата си битка. Чисора обясни загубата си с факта, че мачът се е играл в Германия, а съдиите са дали преднина на Пулев. Във възникналия спор той се обърна към "Кобрата" с думите:

"Просто млъкни! Млъкни, защото тези хора са дошли да видят мен! Аз нося вълнението и продавам продукта."

Британецът също така заяви, че не го интересува дали печели или губи, защото парите, които получава се покачват. Той даде за пример чека, заработен от него срещу Джоузеф Паркър в третото си поредно поражение, който е по-малък от този за предстоящия му мач.

Нещата ескалираха, когато Чисора заговори за неговия стил и този на Кубрат. Той реши да подплати думите си с няколко юмрука върху масата, които не произведоха никакъв ефект у "Кобрата", но за сметка на това часовникът на Чисора се счупи.

"Той се боксира винаги на задния си крак и това е отегчаващо. Аз нямам стратегия. Моят начин е да тръгна напред още от първи рунд." заяви той. "Ако не ме нокаутира, както направи Дилиън Уайт с мен, ще има много проблеми! Аз идвам за война!"