Известният български боксьор Кубрат Пулев участва в предаването "Тази сутрин" на телевизия БТВ. Той сподели, че загубата му от Владимир Кличко преди пет години е оказала благоприятно въздействие върху неговото развитие:

Тервел Пулев ще се бие с Дешон Уебстър на 14 декември в Пловдив

Тервел Пулев ще се бие с Дешон Уебстър на 14 декември в Пловдив

Мачът ще е за интерконтиненталната титла в полутежка категория

"Може би е по-добре, че загубих от Владимир Кличко, иначе щях да съм прекалено голям.

От щаба на Кличко бяха учудени от публиката и от това колко българи дойдоха да ме подкрепят. Бях много добре подготвен, но стратегията ми беше супер грешна. Бях сам дори срещу "Зауерланд". Допуснах грешки от първи клас в бокса - като ти посягат долу, не сваляш ръката и не позволяваш да те финтират.

Може и да е по-добре, че не го победих. Така е трябвало да стане, сега е много по-интересно. За нищо не съжалявам. Действията ми на ринга бяха прибързани, бях зелен въпреки опита при аматьорите. От империята "Кличко" правеха хиляди номера.

Снимка 229225

Източник: EPA/БГНЕС

Бях сам срещу всички, нямах опит, хората около мен нямаха опит. Те искаха да помогнат, но това беше положението. Поемам изцяло вината и отговорността, защото най-важна бе стратегията на ринга. Бях добре физически, но..."

Кобрата разкри, че прословутата му реплика след въпросния мач - "Продължаваме напред", се е превърнала в мотивация за много хора, включително и за такива със здравословни проблеми.

"Това ме топли и ме радва - че са получили подкрепа в трудни мигове".

Снимка 446966

Източник: Фейсбук

Относно мача с бившия затворник Райдел Букър, Пулев разказа:

"През цялото време го биех, той беше подвижен боксов чувал. Разбира се, не трябва да го подценяваш - във всеки едни момент можеше да експлоадира и да върне някой удар. Видяхте, че дори Джошуа - непобедимият, великана, мускулестият Джошуа - загуби от Руис заради един удар. Букър няколко пъти ме намери с десни прави, но не бяха някакви кой знае какви удари, българска глава е здрава и издържа на удари.

Аркадата вече съм я забравил, нямам никакви проблеми. Два-три месеца й трябваха да отшуми, беше много дълбока - двайсет и няколко шева. Мотивацията и духът са най-важни при такава ситуация на ринга. Боли и много обезверява, защото кръвта влиза в окото, не виждаш, има удари, които се изсипват върху мен, защото противникът атакува. Но мен ме движи желанието за победа. Силата е в духа, а не в парите или колите. Затова ме е яд за България, но това е друга тема.

Със сигурност ще се изправя за титлата срещу победителя между Джошуа и Руис. Очаквам, ако Руис се подготви съвестно, да спечели отново. Въпреки че и Джошуа със сигурност си е взел поука.

С треньора Ули Вегнер се Разбираме се перфектно. Той има око за бокса, има изграден начин на подготовка и програма, които неведнъж са водили до успехи. Той застана до мен и ми каза - ти си моята мотивация да направя световен шампион в тежка категория и след това се отказвам от бокса", каза българкият нокаутьор".