Българският нокаутьор Кубрат Пулев очаква Антъни Джошуа да подходи отговорно и много по-внимателно и отговорно към боя си с Анди Руис. Британецът е твърдо решен да вземе реванш от американеца от мексикански произход тази събота, като срещата в Саудитска арабия се очаква да започне около 23:00 часа.

Луис Пабон ще реферира боя Анди Руис - Антъни Джошуа

Луис Пабон ще реферира боя Анди Руис - Антъни Джошуа

Пуерториканецът е един от най-реномираните и опитни в бранша

На 1 юни Руис нокаутира Джошуа и му отне поясите на WBA, WBO, IBF и IBO. Ето какво сподели Кобрата пред сайта fight-sports.tv, цитиран от ежедневника "Меридиан мач".

"Ако Руис е успял да се подготви сериозно и не се е отпуснал покрай славата, която го връхлетя, той отново ще спечели. Анди е много популярен в САЩ и Мексико, около него има много шум, постоянно е из медиите, което може да му се отрази негативно. Но ако е успял да се справи с всичко това и се е концентрирал върху боксовата си кариера, вярвам, че пак ще победи.

Няма да му е толкова лесно, колкото в предишния мач, но все пак Джошуа ще загуби. Сигурен съм, че Антъни ще е подходил различно, много по-сериозно. Взел си е поуки от грешките, които е допуснал, и най-вероятно с екипа му са разработили друга стратегия. Той падна, защото очакваше, че ще му бъде много лесно при първата им среща. Но видя, че е далеч от истината. И колкото и да се е подготвял, по мое мнение Руис пак ще ликува", коментира Кобрата.

Българинът е официален претендент за световната титла версия IBF и трябва да се изправи в следващия си мач срещу победителя от битката Руис - Джошуа. Очаква се Кубрат да пътува днес или утре за Дирия, където да присъства лично на галавечерта и да наблюдава от първия ред мача. Той призна, че има голяма вероятност да се качи на ринга и лично да предизвика шампиона. Сред зрителите обаче може да е и Александър Усик. Украинецът е претендент на WBO и също има право да получи двубой за съответния пояс.

Още след първия мач Кубрат Пулев посъветва Антъни Джошуа да не задейства клаузата за реванш срещу Анди Руис.