Официалният претендент за световната титла в тежка категория на професионалния бокс Кубрат Пулев даде интервю пред Ясен Дараков, който е издател и главен редактор на  вестника за българите в САЩ и Канада - BG Voice.

Кубрат Пулев обмисля да заведе иск срещу Джени Суши

Кубрат Пулев обмисля да заведе иск срещу Джени Суши

Пулев беше наказан от Атлетическата комисия на Калифорния със спиране на правата и парична глоба

Г-н Пулев, решението на Спортната комисия на щата Калифорния е факт - шест месеца отнемане на лиценза и курс за превенция срещу сексуалното насилие над жените. Какъв е вашият коментар за тази мярка?

- Това е нещо, което допълнително ме обогатява. Това е част от пътя към моята цел, а тя е именно да стана световен шампион в тежка категория. Така, че тези неща за мен са нормални. Беше интересно, в този момент бях емоционален и напълно нормално. Ако тогава не съм емоционален, не знам кога трябва да съм.

По време на изслушването вашата адвокатка се опита да зададе няколко въпроса, свързани с поведението на репортерката Джени Суши след мача и това, че е присъствала на афтърпартито на вашия екип, но тези въпроси не бяха допуснати от комисията.

- Трябваше да бъдат допуснати тези въпрос, защото това е част от истината. Нещата не са само самото действие, а нещата си имат своите последствия и по тези последствия се разбира каква е истинската фактология. Нали ние всички търсим истината по някакъв начин.  Именно затова беше това изслушване - да чуе и да се намери истината и трябваше да се чуят и тези неща.. Те обаче счетоха, че това не е необходимо.

Кубрат Пулев ще посещава програми за сексуален тормоз

Кубрат Пулев ще посещава програми за сексуален тормоз

Българинът трява да стори това до 22 юли

Аз попитах Джени Суши и нейната адвокатка дали искат пари от вас, дали предстои някакво гражданско дело. Те категорично казаха, че не търсят пари, макар че много юридически експерти тук подозират, че следващата им стъпка ще бъде някакъв вид граждански иск, финансов.

- Не смятам, че ще се стигне до нещо, което те да получат. Най важното е човек, за да иска, да вземе, той трябва да даде. Не може в този живот да иска човек да вземе без да даде, не става така. Аз съм се трудил 15 години без да взимам нито една стотинка. Любовта върви по този начин - когато дадеш, ще получиш. Сега искат те да вземат нещо и да направят нещо при условие, че те не са дали нищо. Искат един вид да ми спрат правата, добре ще ми ги спрат, но на какво основание. Грешката е грешка, аз съжалявам, извиних се пред комисията, и на нейната адвокатка и на цялото общество. Тя дали ми вярва или не, не знам, но аз не мога да се извинявам, докато тя повярва. В крайна сметка аз имам своето достойнство и на колене няма да им падам, нито ще им целувам ръцете. Ръце не целувам. Аз съм си аз. Приемам си грешката, но в крайна сметка аз нито съм извършил убийство, нито съм направил нещо, което е толкова подсъдимо.

През всичките тези два месеца имаше ли момент, в който си казахте, че може би имаше по-добър вариант за вашата първа реакция. По друг начин да отиграете тази ситуация.

- Ако знаехме бъдещето със сигурност щяхме да го изживеем по съвсем друг начин. Само че именно заради това е интересен света. Заради това сме интересни ние хората. Затова всички хора ценят и обичат живота, затова никой не иска да умира. Защото животът е интересен и ние не знаем какво ни предстои.  Представяте ли си, ако знаехме какво ще ни се случи, колко скучно щеше да бъде всичко и предначертано.

Противно на очакванията: Наказаха Кубрат Пулев по бързата процедура!

Противно на очакванията: Наказаха Кубрат Пулев по бързата процедура!

Санкцията му беше наложена с пълно единодушие, ще плаща глоба

Какво щяхте да направите по различен начин тогава от днешна гледна точка?

-Нямаше да я докосна.

В комисията останаха с впечатлението, че вашите интервюта думи след въпросния инцидент всъщност бяха в много голям ущърб за вас. И адвокатката й ги цитира.

- Не смятам. Не съжалявам за нито една моя казана дума, защото аз съм истински човек и това, което мисля - това казвам. Именно заради това много пъти аз сам си навличам проблеми, но това съм аз в крайна сметка. Такъв човек, такава ми е душата, такова ми е сърцето. Смел човек съм и такъв ще си остана. Тези неща са част от моя житейски път, от моя професионален път и всичко това мен ме обогатява. Аз съм любознателен човек.

Кубрат Пулев: След целувката със Суши се засмяхме, взаимно си благодарихме

Кубрат Пулев: След целувката със Суши се засмяхме, взаимно си благодарихме

Българският боксьор сподели, че Джени всъщност е негова приятелка

Изпуснахте мач с Джошуа през юни с хонорар от 10 милиона долара, според медийни публикации. Скъп урок ли беше за вас всичко това?

- Вижте, аз не гледам нещата от гледна точка на парите. Аз ги гледам по друг начин и смятам, че този мач ще се проведе малко по-късно.

Обичате да казвате "Продължаваме напред". Как и накъде продължаваме сега?

Продължаваме нагоре към върха. Продължаваме здраво, стабилно, както досега. С много труд, с много усилия, с много мисъл и винаги над нещата.

Кубрат Пулев: Кръвта ме кара да съм още по-гладен за успех!

Пулев: Кръвта ме кара да съм още по-гладен за успех!

"Боксирах се добре, показах добри удари, добра стратегия"