Кубрат Пулев призна, че е изпуснал възможността да стане милионер, отказвайки да се състезава за Германия. Той призна, че изобщо не се е замислил и че може да стане германец „в някой друг живот".  Ето какво каза Кобрата пред Сашо Диков.

ЗА ГЕРМАНИЯ

„Няма как да вдигам друго знаме. Не и в този живот. В някой друг живот може, но не и в този. Германия ми предложи да играя за тях. Не беше много отдавна във времето. Ако бях казал „Да", това щеше да промени кариерата ми. Щях да стана много по-популярен в тази държава, а и в света. Телевизиите щяха да подпишат самостоятелен договор, само с мен, за много милиони евра. Това е една много сериозна държава, зад която стоят много сериозни хора. Определено щях да бъде много по-добре, но в същото време щях да потъпча това, което съм. Щях да плюя на себе си. Щях да плюя на човека Кубрат Пулев. Грам колебания нямаше в мен. Няма как да стане. Аз не съм от хората, които са алчни. Алчността е един от сериозните пороци и диктува нещата. Да бях станал немец, щях да взема примерно 10 милиона евро, но какво от това? Като нямаш вътрешно удовлетворение....обикновения човек не може да ме разбере, но за мен лично е така".

ЗА БАЩА МУ

„Баща ми беше човек с много сериозни принципи, отстояваше своето, даде добро възпитание на нашето семейство. Шампион на България в супертежка категория, паралелно с бокса втората му мания бяха книгите. Беше маниак на тази тема, обикаляхме по сумати книжарници. Голяма част от спомените ми от детството са такива - аз, той и брат ми, обикаляйки по книжарници. Много обичаше историята, може би затова ни е дал такива имена - Кубрат и Тервел. Казваше, че ако има още един син, ще го кръсти Аспарух. Той искаше още деца, но майка ми не. Вече имаше 5".

ЗА МАЧА КЛИЧКО - ПОВЕТКИН

За да разберете точно каква е разликата между България и големите страни, чуйте за какво ви говоря. Разбрах, че някакъв олигарх платил 23 милиона евро, ей така, защото искал Поветкин да се чувства добре и да се бие пред родна публика. Поради тази причина двубоят му с Кличко ще бъде в Москва. До колкото разбрах Путин ще бъде на трибуните...изобщо ще направят всичко възможно, за да се чувства добре техният човек. В крайна сметка обаче когато започне мачът, това няма значение.

ЗА КЛИЧКО

Аз съм официален претендент за световната титла. Има 3 варианта от тук нататък пред мен. Ако Кличко победи Поветкин, тогава ще се бия с него. Ако Поветкин спечели - той ще ми бъде следващият съперник. Има и трети вариант - да речем, че спечели Кличко. Хипотетично. Той може да се откаже от пояса си. Тогава световната федерация ще назначи втори официален претендент, с когото ще се бия.

Дали мога да победя Кличко? Да, мога. И той е човек, и преди са го побеждавали, даже с нокаут. За жалост усещам, че в България има много хора, които постоянно се надяват да загубя. Не мога да разбера защо.