Кубрат Пулев може да се изправи срещу Антъни Джошуа до края на тази година.Това обяви мениджърът на британеца - Еди Хърн. 

Кобрата и Ей Джей трябваше да се боксират през октомври 2017 година, но контузия на българина две седмици преди насрочената дата провали сблъсъка им.

Хърн разкри, че пред Джошуа има четири опции за мач през ноември или декември. Тяхна основна цел е шампионът на WBC Дионтей Уайлдър.

Джошуа ще защитава коланите си срещу Анди Руис на 1 юни в "Медисън Скуер Гардън" в Ню Йорк. Уайлдър пък ще направи задължителна защита срещу Доминик Бризийл на 18 май в Бруклин.

"Джошуа ще се бие на 1 юни и след това през ноември-декември. Именно тогава искаме да се състои мачът с Уайлдър", заяви Хърн пред "Скай Спортс".

"Нещата, които чуваме от техния лагер обаче не са много окуражаващи за нас, че този мач ще се проведе", добави той.

Ако Хърн не получи Уайлдър, той ще погледне към другите алтернативи, като Олександър Усик, Дилиън Уайт или малко вероятния вариант Тайсън Фюри, който е обвързан с конкурентна телевизия.

"Разочароващо е, защото Джошуа иска да участва в големи битки, но какво можем да направим. Можем просто да продължим да печелим. Разбрахме, че Усик се е контузил и няма да се бие на 25 май, но той ще бъде задължителен претендент, така че боят може да се случи през декември. Или пък с Дилиън Уайт, който първо трябва да победи Оскар Ривас. Може би Джош ще се бие с Тайсън Фюри, може би ще предпочете задължителния претендент на IBF Кубрат Пулев. Всичко може да се случи. Наистина най-важното нещо за тези четирима боксьори е просто да спечелят следващите си боеве, защото в тази дивизия всичко е възможно", заяви Еди Хърн.

Дилиан Уайт: Кубрат Пулев е страшен боклук

Дилиан Уайт: Кубрат Пулев е страшен боклук

Според него Пулев, макар и официален претендент на IBF и в топ 10 във всички класации, е далеч от класата на останалите