Британецът Дилиан Уайт се изказа много грубо за качествата на Кубрат Пулев, наричайки го "боклук, страшен боклук".

Уайт анализира най-добрите боксьори в тежка категория. Според него Пулев, макар и официален претендент на IBF и в топ 10 във всички класации, е далеч от класата на останалите.

Еди Хърн назова своя топ 5 в тежка категория миналата седмица и там бях под №3. За него Антъни Джошуа е №1, Тайсъм Фюри №2, Дионтей Уайлдър четвърти, а Олександър Усик пети", заяви Уайт пред talksport.com.

"Преди да договорим сблъсъка с Ривас, имаше други потенциални мачове. Исках да се бия с Луис Ортис, но неговия отбор се изплаши. Какви ли не извинения не използваха. Всичко, което Еди Хърн ви казва за тях е истина.

Отказаха оферта от два милиона паунда, за да излезе срещу мен. Чух, че Мануел Чар е говорил нещо и моментално пожелах двубой и с него. Но Чар също нямаше никакво намерение да се виждаме.

После пробвахме и с Александър Поветкин, но явно го пазят за Усик. Така стигнахме до Ривас. Това ще бъде отличен тест за мен и нивото ми. Тайсън Фюри и Антъни Джошуа го избягваха, така че защо пък не? Той със сигурност е в топ 10 в момента. При аматьорите е побеждавал Анди Руис и Кубрат Пулев. Който не го знае, да го потърси в Гугъл и картинката бързо ще му се изясни", сподели 31-годишният Уайт.

"Миналата седмица чух Еди Хърн да казва, че съм бил на трето място след Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Освен че съм преди Уайлдър, би трябвало да съм и пред Фюри, защото докато той се занимаваше с глупости, аз бях активен и нижех победи.

Аз съм номер едно, Джошуа е втори. Фюри трети, Уайлдър на 4-то място и зад него Джоузеф Паркър. След тях са Ривас, Поветкин и Ортис.

Пулев е боклук, страшен боклук. Усик все още не е в тежката категория", завърши Уайт, който през 2018-та получи оферта за мач с Кобрата, но в крайна сметка предпочете да се изправи срещу Дерек Чисора.

Тотнъм предложи на Антъни Джошуа евентуален двубой с Кубрат Пулев на новия "Уайт Харт Лейн"

Тотнъм предложи на Джошуа евентуален двубой с Кубрат на новия "Уайт Харт Лейн"

Ортис се отказа да се бие с Джошуа