55-годишният бивш американски боксьор в тежката категория и световен шампион в три теглови категории във версия IBF Джеймс Тони се изказа критично към бъдещите участници в обединителния мач за титлите Тайсън Фюри (WBC) и Александър Усик (WBO/WBA/IBF/IBO).

Британецът и украинският му съперник ще се изправят на ринга в Рияд, Саудитска Арабия на 17 февруари в дългоочакваното зрелище, което ще определи абсолютния шампион в дивизията на най-тежките. Според Тони обаче и двамата са недостойни за този пиедестал.

"Тайсън трябва да се срамува от себе си след последния си мач (б.р. демонстративна среща с Франсис Нгану). За мен той в момента е номер 1 в света, следван от Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа. Усик е пълен боклук, но се е появил в нужното време на точното място.

Ако се боксираше в моята епоха, щяхме да го разнасяме наляво и надясно по ринга. Практически всички днешни щяхме да победим. Никой от тях нямаше да е конкурентен през 70-те и 80-те години", казва Тони, който се боксира между 1988 и 2017 година. Той изиграва 92 мача, като печели 77 от тях.

Фюри смени плочата - Усик не бил дребосък

Фюри смени плочата - Усик не бил дребосък

Украинецът бил нормален, просто Тайсън е по-едър