Кубрат Пулев постигна една от най-големите победи в своята професионалната кариера!

Пулев vs Фюри (Развой на срещата по рундове)
на живо

Пулев vs Фюри (Развой на срещата по рундове)

Обзор на всичко случило се по време на боксовата гала в София!

Българинът се завърна триумфално на ринга с впечатляващ успех над британеца Хюи Фюри. След успеха си с единодушно съдийско решение, Кобрата си заслужи званието "главен претендент за титлата на Международната боксова асоциация" в тежка категория.

Кубрат Пулев след победата над Хюи Фюри: Готов съм за Антъни Джошуа!

Кубрат Пулев след победата над Хюи Фюри: Готов съм за Антъни Джошуа!

Българинът победи британеца пред погледите на феновете, изпълнили "Арена Армеец"

Всичко това се случи след много здрава битка пред 10 000 души в столичната зала "Арена Армеец".

Възпитаникът на Ули Вегнер бе далеч по-разнообразният боксьор, като на моменти действаше с изключителна рутина срещу доста нестандартния стил на Фюри. Пулев доминираше в почти всички рундове, като пропусна да се поздрави с ефектен нокаут.

Снимка 386028

Източник: БГНЕС

Разбира се, Кобрата имаше и трудни мигове, като в третата и осмата част бе сериозно разтърсен. С помощта на феновете и несломимия си дух обаче, сънародникът ни съумя да се добере до важния триумф.

Така, ако правилата бъдат спазени, Пулев трябва да излезе в мечтан двубой срещу Антъни Джошуа, някъде в средата на 2019-а година.

Тервел Пулев нокаутира италианец и триумфира с европейската титла в полутежка категория!

Тервел Пулев нокаутира италианец и триумфира с европейската титла в полутежка категория!

Българският боксьор не остави никакъв шанс на своя опонент

Братя Пулеви ще имат двоен повод за радост, след като по-рано през тази вечер, по-малкият в семейството - Тервел спечели първата си титла - тази на Европа в полутежка категория.

Снимка 386041

Източник: LAP.bg

Как се разви двубоят Кубрат Пулев - Хюи Фюри:

Стимулиран от мощно "Българи, юнаци", Кобрата започна спокойно, заемайки изчаквателна позиция. Хюи Фюри моментално разкри своя потенциал, респектирайки своя опонент със силно здраво кроше. Пулев имаше проблеми със скъсяването на дистанцията, тъй като британецът се движеше доста по ринга. Въпреки това, ляв прав в главата на Фюри, накара публиката да ръкопляска на нашия боец.

Вторият рунд бе съпроводен от множество ситуации, през които двамата боксьори търсеха клинча. Самочувствието на Пулев се повиши високо, след като с перфектно пресичане той отвори жестока аркада под веждата на Фюри!

Снимка 386037

Източник: БГНЕС

Разярен от случилото се минута по-рано, съперникът от Острова се хвърли с главата напред в битката с Кубрат. Братовчедът на Тайсън Фюри предприе опасна атака във втората минута от третата част, притискайки нашия боксьор до въжетата. Това обаче не обърка по никакъв начин плановете на Пулев. И въпреки, че замахваше страховито, Кобрата съумя да изпълни една от своите любими комбинации: ляв-десен.

Край на съперничеството: Пепелянката подчини Убиеца!

Край на съперничеството: Пепелянката подчини Убиеца!

Йосиф Панов спечели титлата на България в суперполусредна категория

Много силни мигове белязаха представянето на Пулев в четвъртия рунд. Зверски ъперкът разклати Фюри малко след гонга, а миг по-късно и стабилен ляв прав попадна право в целта. Двамата не пропускаха да си отправят и мръсни удари, докато са в клинч, с което си навличаха непрестанни забележки от съдията Браун.

Петият рунд ще бъде запомнен с отличната стратегия на Пулев, който се възползваше максимално от липсата на игра с крака на Фюри. Островитянинът бе "наказан" и с два поредни десни прави, който само демонстрираха, че срещата е под диктовката на българския претендент.

Снимка 386036

Източник: БГНЕС

Опасна комбинация на Фюри - десен прав и ляво кроше, леко развалиха настроението на Пулев в началото на шестата част. Хюи обаче бе и скастрен от съдията, който го предупреди за непозволените удари в тила на опонента. Кобрата запази състояние на духа и насочи дясната си ръкавица в главата на англичанина.

Министър Кралев награди заслужили боксьори и треньори преди големия мач в "Арена Армеец"

Министър Кралев награди заслужили боксьори и треньори преди големия мач в "Арена Армеец"

Отличия получиха осем олимпийски, световни и европейски шампиони

С настъпването на седмата част, физическата умора застигна и двамата боксьори. Към леко статичната битка, все по-добре сякаш се адаптираше нашият Пулев, който на няколко пъти намери главата на своя конкурент с добри десни крошета. Британецът пък използваше всякакви хитринки, за да избегне опасните атаки на Кобрата.

Снимка 386046

Източник: LAP.bg

Осмата част започна с яростна размяна на Фюри. Брадичката на Пулев се оказа здрава, след като трябваше да понесе много сериозен удар от страна на съперника. Видимо дезориентиран, сънародникът ни потърси клинча, благодарение на който се спаси от нокдаун. До края на рунда Кобрата пое още един тежък десен прав, което видимо изнерви нашия представител.

Деветият рунд протичаше равностойно преди отлична комбинация на Пулев отново да наклони везните в негова полза. Публиката помисли, че Фюри ще бъде нокаутиран след поредица от удари. За наша жалост, англичанинът остана на крака, въпреки видимия дискомфорт, който изпитваше.

Устремът на Кобрата продължи и след подновяването на мача. Фюри бе свалил гарда, но движенията му вече не бяха толкова енергични и главата на британеца отново понесе доста удари. Хюи застрашително за себе си се облегна на въжетата малко преди края, като приемаше с усмивка всички брутални крошета на българския му домакин.

Усещайки, че нещата вървят в негова полза, възпитаникът на Ули Вегнер пресрещна Фюри със "стоманен" десен прав в 11-ия рунд. Последваха още няколко качествени комбинации, които го приближиха още по-близо до очаквания триумф!

Снимка 386045

Източник: LAP.bg

Фюри опита да рискува в последния рунд. Силите му обаче отдавна бяха изчерпани, а ударите на Пулев го застигаха от всевъзможни позиции. Кобрата определено играеше за нокаут, като не отстъпваше и крачка назад. Отбраната му пък бе повече от квалитетна. До края поводи за притеснение нямаше. Кубрат дочака умело финалния гонг, а след него ръката му бе победоносно вдигната от съдията Браун!

Левон Шония - боксьорът, който стана за смях в зала "Арена Армеец"

Левон Шония - боксьорът, който стана за смях в зала "Арена Армеец"

Грузинецът започна да налага здраво своя треньор след загубата от Спас Генов