Настъпи големият миг за Кубрат Пулев. Българският боксьор се изправя пред едно от най-големите изпитания в своята професионална кариера. Кобрата слага ръкавиците за яростна битка с британеца Хюи Фюри, а залогът е повече от голям - званието "официален претендент за пояса на Международната боксова федерация".

Снимка 385840

Източник: LAP.bg

Това означава, че ако правилата бъдат спазени, някой измежду гореспоменатите ще се изправи в незабравим сблъсък с шампиона Антъни Джошуа, най-вероятно в средата на 2019 година.

Емоцията за нас българите ще бъде още по-голяма, тъй като гладиаторското съперничество между Кубрат и Хюи ще се проведе в зала "Арена Армеец", където хиляди ще подкрепят нашия боксов представител.

А сега към съществената част. Кобрата излиза на ринга след около година и половина прекъсване. След като скъса договора си със "Зауерланд" Пулев се нуждаеше от малко време, за да организира тази сериозна галавечер с помощта на своя промоутър Ивайло Гоцев. Видимо Кубрат изглежда в изключително добра физическа форма, като вчера закова кантара на 109 килограма. За справка, през 2017 година той тежеше със 7 кг. повече.

Снимка 380209

Източник: Фейсбук

По време на своя подготвителен период, Пулев и треньорът му Ули Вегнер наблегнаха на играта в отбрана. Подобно на своя братовчед Тайсън, Хюи Фюри е доста нестандартен боксьор, който има раздвижен гард и е способен да нанася изненадващи удари от различни позиции. Никой в лагера на Кобрата не мисли за загуба, тъй като поражението най-вероятно ще сложи край на неговите сериозни амбиции на боксовата сцена.

Хюи Фюри: За мен е чест, че съм в България

Хюи Фюри: За мен е чест, че съм в България

"Благодаря за топлото посрещане"

24-годишният Хюи Фюри е с два килограма по-лек от Пулев, като стои с 4 см по-високо и има предимството на по-големия разтег при ръцете. Шампионът на Острова обаче няма завършващ удар, като не е успял да нокаутира нито един сериозен боксьор в досегашните си 22 двубоя.

анкета

ТОПСПОРТ Ви пита: Как ще завърши боксовата среща между Кубрат Пулев и Хюи Фюри?

Виж резултати

Победа за Кобрата! Няма да има никакви проблеми срещу британеца. 58.6%

Очаквам оспорван двубой, който може и да завърши с равенство. 16.7%

Хюи Фюри ще нокаутира Кубрат и ще смълчи хилядите в „Арена Армеец“. 21.3%

Нямам мнение. 3.4%

Единствената загуба на островитянина датира от преди година, когато на 23 септември загуби от Джоузеф Паркър в битка за пояса на WBO в тежка категория.

Хюи и екипът му демонстрираха добро поведение в България, като нито веднъж не пожелаха да атакуват вербално или физически опонентите си от другия ъгъл. Фюри дори се изхвърли, че толкова много обича нашата родина, изразявайки увереност, че част от нашите сънародници ще го подкрепят срещу Кобрата.

Боксов специалист предрече провал за Кубрат Пулев срещу Хюи Фюри

Боксов специалист предрече провал за Кобрата срещу Фюри

"Мисля, че Пулев е боец от втора категория"

Битката Пулев vs Фюри има и финансово естество, като победителят ще прибере близо 2 млн. долара!

Галата в "Арена Армеец" ще бъде изключително важна и за Тервел Пулев. По-малкият от братята се изправя срещу Леонардо Бруцезе в опит да спечели европейската титла в полутежка категория. Победа ще го доближи максимално до голямата цел - двубой за световната титла в полутежка категория, който може дори да е за овакантен пояс, защото хегемонът в категорията - Александър Усик, ще се опита да премине в тежка категория.

Снимка 385306

Източник: LAP.bg

До момента Пулев е с 11 победи в 11 мача, 10 от които са с нокаут. Той безспорно е фаворит срещу Бруцезе, който няма победа извън Италия в 2-та си двубоя до момента.

Един от най-любопитните подгряващи двубои в "Арена Армеец" пък ще противопостави двама от най-добрите български боксьори при професионалистите - Йосиф Панов-Пепелянката и Стилиян Костов-Убиеца. Техният двубой ще бъде за титлата на България в суперполусредна категория.

Кубрат Пулев: Някой ден може и да умра за българския народ!

Кубрат Пулев: Някой ден може и да умра за българския народ!

"Да играя поред родна публика ме мотивира много"

Проследете в ТОПСПОРТ всичко най-интересно от боксовата галавечер в "Арена Армеец".

преди 4 месеца в 00:57 ч.

Снимка 386044

Източник: LAP.bg

преди 4 месеца в 00:47 ч.

преди 4 месеца в 00:16 ч.

ПОСЛЕДЕН РУНД! Очаква се съдийското решение

Фюри опита да рискува в последния рунд. Силите му обаче отдавна бяха изчерпани, а ударите на Пулев го застигаха от всевъзможни позиции. Кобрата определено играеше за нокаут, като не отстъпваше и крачка назад. Отбраната му пък бе повече от квалитетна. До края поводи за притеснение нямаше. Кубрат дочака умело финалния гонг, а след него ръката му бе победоносно вдигната от съдията Браун!

преди 4 месеца в 00:12 ч.

Рунд 11! (10-9)

Усещайки, че нещата вървят в негова полза, възпитаникът на Ули Вегнер пресрещна Фюри със "стоманен" десен прав в 11-ия рунд. Последваха още няколко качествени комбинации, които го приближиха още по-близо до очаквания триумф! 

преди 4 месеца в 00:08 ч.

Рунд 10! Отново предимство за Пулев! (10-9)

Устремът на Кобрата продължи и след подновяването на мача. Фюри бе свалил гарда, но движенията му вече не бяха толкова енергични и главата на британеца отново понесе доста удари. Хюи застрашително за себе си се облегна на въжетата малко преди края, като приемаше с усмивка всички брутални крошета на българския му домакин.

Снимка 386042

Източник: LAP.bg

преди 4 месеца в 00:04 ч.

Рунд 9! СТРАХОТЕН КУБРАТ (10-9)

Деветият рунд протичаше равностойно преди отлична комбинация на Пулев отново да наклони везните в негова полза. Публиката помисли, че Фюри ще  бъде нокаутиран след поредица от удари. За наша жалост, англичанинът остана на крака, въпреки видимия дискомфорт, който изпитваше.

Снимка 386041

Източник: LAP.bg

преди 4 месеца в 00:00 ч.

Рунд 8! (9-10) Пулев изпадна в тежка ситуация

Осмата част започна с яростна размяна на Фюри. Брадичката на Пулев се оказа здрава, след като трябваше да понесе много сериозен удар от страна на съперника. Видимо дезориентиран, сънародникът ни потърси клинча, благодарение на който се спаси от нокдаун. До края на рунда Кобрата пое още един тежък десен прав, което видимо изнерви нашия представител.

Снимка 386036

Източник: БГНЕС

преди 4 месеца в 23:55 ч.

Рунд 7! Мощни атаки на Пулев! (10-9)

С настъпването на седмата част, физическата умора застигна и двамата боксьори. Към леко статичната битка, все по-добре сякаш се адаптираше нашият Пулев, който на няколко пъти намери главата на своя конкурент с добри десни крошета. Британецът пък използваше всякакви хитринки, за да избегне опасните атаки на Кобрата.

Снимка 386038

Източник: БГНЕС

преди 4 месеца в 23:52 ч.

Рунд 6! (10-9)

Опасна комбинация на Фюри - десен прав и ляво кроше, леко развалиха настроението на Пулев в началото на шестата част. Хюи обаче бе и скастрен от съдията, който го предупреди за непозволените удари в тила на опонента. Кобрата запази състояние на духа и насочи дясната си ръкавица в главата на англичанина.

преди 4 месеца в 23:47 ч.

Пети рунд! (10-9)

Петият рунд ще бъде запомнен с отличната стратегия на Пулев, който се възползваше максимално от липсата на игра с крака на Фюри. Островитянинът бе "наказан" и с два поредни десни прави, който само демонстрираха, че срещата е под диктовката на българския претендент.

Снимка 386037

Източник: БГНЕС

Последно обновление в 23:53 ч. на 27.10

преди 4 месеца в 23:43 ч.

Четвърти рунд - Пулев разклати сериозно англичанина (10-9)

Много силни мигове белязаха представянето на Пулев в четвъртия рунд. Зверски ъперкът разклати Фюри малко след гонга, а миг по-късно и стабилен ляв прав попадна право в целта. Двамата не пропускаха да си отправят и мръсни удари, докато са в клинч, с което си навличаха непрестанни забележки от съдията Браун.

Снимка 386031

Източник: LAP.bg

Последно обновление в 23:47 ч. на 27.10

преди 4 месеца в 23:38 ч.

Трети рунд! (9-10)

Разярен от случилото се минута по-рано, съперникът от Острова се хвърли с главата напред в битката с Кубрат. Братовчедът на Тайсън Фюри предприе опасна атака във втората минута от третата част, притискайки нашия боксьор до въжетата. Това обаче не обърка по никакъв начин плановете на Пулев. И въпреки, че замахваше страховито, Кобрата съумя да изпълни една от своите любими комбинации: ляв-десен.

Снимка 386039

Източник: БГНЕС

Последно обновление в 23:53 ч. на 27.10

преди 4 месеца в 23:35 ч.

Втори рунд - Кръв по лицето на Фюри! (10-9)

Вторият рунд бе съпроводен от множество ситуации, през които двамата боксьори търсеха клинча. Самочувствието на Пулев се повиши високо, след като с перфектно пресичане той отвори жестока аркада под веждата на Фюри!

Последно обновление в 23:35 ч. на 27.10

преди 4 месеца в 23:30 ч.

Равностоен първи рунд! (10-9)

Стимулиран от мощно "Българи, юнаци", Кобрата започна спокойно, заемайки изчаквателна позиция. Хюи Фюри моментално разкри своя потенциал, респектирайки своя опонент със силно здраво кроше. Пулев имаше проблеми със скъсяването на дистанцията, тъй като британецът се движеше доста по ринга. Въпреки това, ляв прав в главата на Фюри, накара публиката да ръкопляска на нашия боец.

Снимка 386032

Източник: LAP.bg

Последно обновление в 23:44 ч. на 27.10

преди 4 месеца в 23:27 ч.

ГОНГЪТ УДАРИ!

Главен съдия на срещата е американецът Ъръл Браун. Двамата боксьори се борят за званието "официален претендент за пояса на Международната боксова федерация".

преди 4 месеца в 23:20 ч.

СТРАХОТНА ПОЯВА!

И докато британецът имаше само една, то 100 каба гайди озвучаха мощно зала "Арена Армеец". След тяхното изпълнение, Кобрата пое към ринга, удостоявайки ни с привилегията да изслушаме още веднъж "Притури се планината" на Стефка Съботинова.

Пулев носи и специалния си халат, който е изработен от везба. Той му е личен подарък от ансамбъл "Българе" и се очаква да му донесе късмет в битката срещу Фюри!

Снимка 386028

Източник: БГНЕС

Последно обновление в 23:33 ч. на 27.10

преди 4 месеца в 23:14 ч.

Хюи Фюри крачи бавно на ринга под съпровода на типична мелодия от Албиона, изпълнена с дълго соло на гайда. Естествено - публиката го освирква здраво!

Снимка 386029

Източник: БГНЕС

Последно обновление в 23:33 ч. на 27.10

преди 4 месеца в 23:11 ч.

Не остана време!

Снимка 386027

Източник: LAP.bg

Снимка 386025

Източник: LAP.bg

преди 4 месеца в 23:07 ч.

преди 4 месеца в 23:07 ч.

А двубоят на Кобрата все още не е започнал!

преди 4 месеца в 23:06 ч.

Кадри от паметния за Тервел Пулев момент!

Снимка 386023

Източник: LAP.bg

Снимка 386021

Източник: LAP.bg

Снимка 386019

Източник: LAP.bg

 

преди 4 месеца в 22:25 ч.

преди 4 месеца в 22:07 ч.

преди 4 месеца в 21:50 ч.

КРАЙ НА МАЧА ПОБЕДА ЗА ТЕРВЕЛ ЧРЕЗ НОКАУТ!

НОКАУТ!! Бруцезе не издържа дори и 20 секунди през втория рунд! ПОБЕДА И ЕВРОПЕЙСКА ТИТЛА ЗА ТЕРВЕЛ!

Снимка 386010

Източник: LAP.bg

Последно обновление в 22:08 ч. на 27.10

преди 4 месеца в 21:48 ч.

СТРАХОТНО НАЧАЛО НА ТЕРВЕЛ! Два нокдауна в пасив на италианския му съперник

Италианецът Бруцезе имаше проблеми още в първите мигове на двубоя. "Лъва" прибираше много бавно своята дясна ръкавица, което се оказа отлична новина за нашия Тервел. Като акула, надушила кръв, Пулев заложи на здрава серия от леви прави, която прати опонента му в нокаут след само 2 минути на ринга! Нещата си отиваха към нокдаун, след като 15 секунди преди края, Леонардо отново бе повален на пода и бе спасен само от сигнала на гонга за край на първата част!

Снимка 386006

Източник: LAP.bg

Последно обновление в 22:09 ч. на 27.10

преди 4 месеца в 21:44 ч.

Гонгът удари!

Мачът е от 12 рунда.

преди 4 месеца в 21:38 ч.

Двамата боксьори вече са на ринга.

Бруцезе заложи на италианска рап песен, докато Тервел излиза под съпровода на AC/DC!

Снимка 386005

Източник: LAP.bg

Последно обновление в 22:09 ч. на 27.10

преди 4 месеца в 21:30 ч.

преди 4 месеца в 21:24 ч.

Тервел Пулев е готов, мачът му започва след борени минути

Снимка 386002

Източник: LAP.bg

преди 4 месеца в 21:15 ч.

Снимка 385997

Източник: LAP.bg

преди 4 месеца в 21:14 ч.

преди 4 месеца в 20:56 ч.

преди 4 месеца в 20:47 ч.

Тервел Пулев изглежда спокойно

След по-малко от част, по-малкият от братята Пулеви - Тервел, ще излезе в своя първи мач за титла сред професионалистите. Той излиза срещу италианеца Леонардо Бруцезе в опит да спечели европейската корона в полутежка категория.

Снимка 385990

Източник: LAP.bg

преди 4 месеца в 20:44 ч.

Кобрата вече е в залата

Звездата на вечерта, нашият Кубрат Пулев вече е в зала "Арена Армеец". Той получава последни наставления от Ули Вегнер преди да се отправи към голямата си битка с Хюи Фюри.

Снимка 385991

Източник: LAP.bg

преди 4 месеца в 20:36 ч.

преди 4 месеца в 20:19 ч.

преди 4 месеца в 20:13 ч.

УНИКАЛНО НАЧАЛО! Разярен грузинец започна да налага своя личен треньор!

Преди броени минути завърши първият официален двубой от боксовата гала в "Арена Армеец". Нашият Спас Генов победи грузинеца Левон Шония с единодушно съдийско решение. Голямото шоу обаче бе запазено след финалния гонг.

Снимка 385986

Източник: LAP.bg

Шония, видимо ядосан от загубата, пожела да продължи битката с Генов, без правила и съдия. Агресивният чужденец дотолкова се бе разлютил, че започна да налага своя треньор, който се опитваше да го усмири. 

След известно време Шония се успокои и напусна под бурните освирквания на публиката!

Последно обновление в 20:35 ч. на 27.10

преди 4 месеца в 19:51 ч.

НАЧАЛО НА БОКСОВАТА ГАЛАВЕЧЕР!

Скъпи читатели на ТОПСПОРТ, дългоочакваната битка между Кубрат Пулев и Хюи Фюри ще бъде подгрята от няколко доста интересни срещи.

Първата от тях вече започна!

Един от най-опитните ни боксьори Спас Генов има за съперник грузинеца Левон Шоя.

Снимка 385983

Източник: LAP.bg

Последно обновление в 19:55 ч. на 27.10