Боят на официалния претендент за световната титла в тежка категория Кубрат Пулев с американеца Райдъл Букър ще започне около 5 часа сутринта на 10 ноември. Гала вечерта ще се проведе в зала "Чукчанси Парк" във Фресно, Калифорния вместо в предварително обявения бейзболен стадион.

Тервел Пулев е готов за утрешния си бой с Кай Курзава

Тервел Пулев е готов за утрешния си бой с Кай Курзава

Срещата е в Бергиш Гладбах, Германия

Двубоят на Кобрата е предпоследен от програмата.

Това ще е първи мач за българския нокаутьор след скандалната целувка на репортерката Джени Равало. Последният му двубой се състоя през март в легендарната зала "Хангара" в Коста Меса, Калифорния срещу румънеца Богдан Дину.

Най-добрият български боксьор залага статута си на задължителен претендент за титлата на IBF и ще търси нокаут срещу Райдъл Букър, за да насочи вниманието си изцяло върху евентуален двубой срещу победителя от Анди Руис и Антъни Джошуа.

Съперникът на Пулев е с баланс от 26 победи и 2 загуби, като точно половината от успехите му са с нокаут.

Райдъл Букър започна кариерата си силно, но тя беше прекъсната за цели 12 години, заради престой в затвора през 2005 година. След излизането си от панделата през 2017 година той поднови изявите си на ринга. За последно американецът участва в мач през юни, когато спечели след отказване.