Тервел Пулев говори пред телевизия БТВ преди утрешния си бой с Кай Курзава. Интригуващата среща е част от гла вечер, която ще се проведе в германския град Бергиш Гладбах. Пулев подчерта, че е много важно да бъде подценяван съперника:

Кубрат Пулев: Много по-опитен съм и във всичко съм по-добър от Букър

Кубрат Пулев: Много по-опитен съм и във всичко съм по-добър от Букър

Двубоят на българина е насрочен за 7:30 сутринта в неделя

"Независимо, че и на години е по-голям, в последно време в спорта се забелязва увеличаване на живота на спортистите. Дължи се на много фактори, така че това е малко измамно. Играл съм и друг път срещу 40-годишен боксьор и доста ме затрудни", сподели бронзовият медалист от Лондон 2012.

Запитан какво очаква да бъде по-различно в мача на германска земя, Тервел заяви, че все още не знае, но няма нагласа да подценява ситуацията. Германецът Курзава е на 42 години и има богат опит. Той е с актив от 38 победи, 26 от които с нокаут и 8 загуби - 5 с нокаут. За него това ще бъде трети мач през 2019 година, като ще преследва първа победа. През февруари той загуби от Един Пухало, а през юли от Никола Милачич.

Курзава дебютира при професионалистите през 2001 година, като има само два мача извън Германия.

Последният мач на българския боксьор беше през март 2019 година в Коста Меса, САЩ. Тогава той победи Мич Уилямс след пълни 6 рунда. От ринга Пулев слезе с фрактура в ръката, която лекува няколко седмици.

Кантарът преди срещата между Тервел и Курзава е днес. Седмицата е важна за братя Пулеви. Докато Тервел се готви за 14-ия си мач на профиринга, неговият брат Кубрат тренира  за сблъсък във Фресно,  Калифорния с прекаралия 12 години в американски затвора Райдъл Букър.