Боб Аръм смята, че Kубрат Пулев ще нокаутира Антъни Джошуа. 88-годишният президентът на "Топ ранк" представлява българския боксьор и води в момента преговори с щаба на световния шампион. Очаква се до десет дни да бъде постигнато споразумение и двубоят да бъде насрочен.

Дионтей Уайлдър: Кубрат Пулев е смел боец

Дионтей Уайлдър: Кубрат Пулев е смел боец

В същото време световният шампион по бокс в тежка категория на WBC нарече Джошуа "страхливец"

Аръм, цитиран от worldboxingnews.net, стигна по-далеч, като заговори за мач за излъчване на абсолютен световен шампион между Пулев и друг свой клиент - Тайсън Фюри. Според промотъра такъв двубой би бил възможен по-късно през 2020 година.

Фюри ще се боксира с Дионтей Уалдър на 22 февруари в опит да му отнеме пояса на Световния боксов съвет (WBC). Титлите на останалите боксови организации се държат от Джошуа.

Кубрат Пулев е официален претендент на Международната федерация по бокс (IBF) и се подготвя за мач с англичанина. Българскят нокаутьор стига за трети път до шанс да се бие за световната тила.

"Смятам, че съм се развил отлично, щом съм на това ниво да съм номер едно в света. Остава последният връх на планината, тоест най-стръмното и най-трудното, което всъщност може и да се окаже най-лесното", сподели Пулев в интервю преди месец.

Преди малко повече от пет години българинът загуби от украинеца Владимир Кличко. През 2017 година Пулев имаше насрочен мач с Джошуа, но се оттегли заради нелепа контузия.