Претендентът за световната титла в тежка категория Кубрат Пулев ще се завърне на ринга на 9 ноември. когато ще се боксира с 38-годишния американец Райдъл Букър. Съперникът на българина е имал обещаваща кариера в началото на настоящето хилядолетие, но тя е била прекършена от 12-годишен престой в затвора.

Кубрат Пулев: Не знаех, че Букър е бивш затворник, мачът е като за световна титла

Кубрат Пулев: Не знаех, че Букър е бивш затворник, мачът е като за световна титла

Българинът е здрав и подгровката му върви по план

Българският нокаутьор работи с Анхел "Мемо" Ередия, който е кондиционен треньор. Ередия е изключително впечатлен от Кобрата и начина, по който се подготвя:

"Имал съм няколко срещи с него и щяхме да работим заедно преди в Германия, когато той щеше да се бие срещу Хюи Фюри. Тогава нещата не се случиха, но сега се получи.

Срещнахме се преди време с неговия мениджър и той каза, че е време да задействаме нещата, защото Пулев е задължителен претендент за битка с победителя от Джошуа срещу Руис. Те ще се бият през декември, а Кубрат най-вероятно ще се бие с победителя през май 2020 година. Той трябваше да остане активен и затова избра да се бие през ноември, а след това ще бъде готов за победителя.

В момента работим по неговата кондиция. Пулев е много здраво момче и работи много усилено. Искаме да увеличим неговата издръжливост, както и силата му. Това е първи лагер с него и виждам, че той е много добър плувец и спринтьор. Да, този лагер е кратък и ще трае само 8 седмици. Всичко върви добре и в следващия лагер ще тренираме 13 седмици. Ще тренираме повече за сила и ще добавим повече тежести. Ще имаме повече време да работим над това и също ще увеличим неговата скорост".

Мексиканецът Ередия е бивш дискохвъргач с много успехи на регионално ниво.

За последно Кубрат Пулев излезе на ринга през март в легендарната зала "Хангара" в Коста Меса също в Калифорния. Той спечели мача безапелационно, но след това беше забъркан в скандал с репортерката Дженифър Ревало, довел до временното отнемане на лиценза му. Сега вече всичко е наред и Кобрата ще се боксира с Райдъл Букър.