Завръщането на Тодор Неделев през пролетния дял е може би най-хубавата новина за привържениците на Ботев (Пд) от доста време насам. Ясно е, че без него "канарчетата" са съвсем различен отбор. Това се доказва по неоспорим начин и от статистиката. Резултатите на Ботев с него и без него са красноречиви.

Откакто "канарчетата" се завърнаха в елита през 2012-а, Тодор Неделев е пропуснал 61 шампионатни мача. В този период не включваме 2014-а и 2015-а година, когато беше играч на Майнц 05. В тези 61 срещи без него "жълто-черните" имат 18 победи, 15 ремита и 28 загуби. Ако погледнем по-конкретно срещу кого са победите, ще забележим, че единственият по-сериозен сразен противник, който е бил актуален член на Топ 4 на България, е Литекс. Става дума за победата с 2:1 през есента на 2013-а. Тогава треньор на Ботев бе Станимир Стоилов. Всички останали успехи без Неделев са по-скоро рутинни.

Като процент Ботев е спечелил 29,5% от мачовете си, в които магът от Белозем е отсъствал. Когато той е на терена, победите са с около 10% повече - 38,79%. Така че като извод дотук можем да кажем, че Ботев вероятно ще е поне с 10% по-силен с Неделев