На 19. 12. 2022 г. от 11:30 ч. в зала "Бендида" на "Гранд хотел Пловдив" ще бъде валидирана и пусната в употреба нова пощенска марка в блок на тема "110 години Ботев Пловдив".

"От името на Инициативния комитет за отбелязване на 110-годишнината на футболен клуб Ботев Пловдив към СДРУЖЕНИЕ "ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ" и "ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ" АД каним на валидацията всички привърженици на отбора, филателисти и колекционери.

Церемонията по валидацията ще бъде извършена от представители на Министерство на транспорта и съобщенията на Република България, като за целта е изработен специален печат. Поканени са и ветерани на отбора. На място всеки привърженик и колекционер ще може да закупи пощенската марка в блок, а тя - да бъде подпечатана.

На пощенската марка е изобразен вторият шампионски отбор на Ботев Пловдив от 1967 г. По този начин заедно със 110-годишния юбилей от създаването на клуба ще бъде отразена и 55-годишнината от спечелването на шампионската титла на България.

Автор на пощенската марка в блок е художникът Венцислав Йорданов. Това е и своеобразно продължение на издадената за стогодишнината пощенска марка, на която е изобразен първият шампионски отбор на Ботев Пловдив от 1929 г. На блока към новата пощенската марка е отбелязан емблематичен момент от историята на клуба и стадион "Христо Ботев", съобщават "канарчетата" в официалния си сайт.

В Ботев (Пловдив) избират между хърватин и сърбин за треньор

В Ботев (Пловдив) избират между хърватин и сърбин за треньор

След напускането на Копич