Сърбин и хърватин са сред основните варианти за нов старши треньор на Ботев (Пловдив), пише "Тема Спорт".

Едната опция е досегашният наставник на дублиращия тим Неманя Миланович. 51-годишният сърбин бе начело на първия отбор в двубоя за Купата на България срещу Черноморец (Балчик) край морето заради наказанието на освободения вчера Желко Копич. Миланович не е бил сред уволнените треньори и продължавал да е в Пловдив на стендбай позиция.

От Ботев (Пд) се дърпат за Дерменджиев, бил много стар

От Ботев (Пд) се дърпат за Дерменджиев, бил много стар

Предпочита се по-млад специалист

Хърватинът е 47-годишният Домагой Косич. Той в момента води руския Виста, който е издържан от Антон Зингаревич и оттам дойдоха някои от чуждестранните играчи на Ботев. В кариерата си на футболист е носил екипите на Динамо (Загреб), Хърватски Драговоляц, Интер (Запрешич), Шибеник, НК Загреб, Славен Белупо, Пула и чуждестранните Макаби (Тел Авив) и Олимпик (Баку). В родината си е бил начело на Сегеста и Марсония.

Желко Копич остави Ботев на 10-о място в класирането. Решението за неговото освобождаване е било лично на Зингаревич, който ще избере и новия треньор.

"Канарчетата" се събират за първа тренировка на 4 януари. В първите дни играчите ще минат многофункционални и медицински изследвания. Около десетина дни ще се готвят на базата си, след което ще има лагер в Дубай. Датите за него обаче все още не са потвърдени, като това ще направи новият наставник.