Ферарио Спасов официално бе обявен за новия директор на ДЮШ на Ботев (Пловдив), заменяйки на поста досегашният шеф Иван Цветанов.

Новината бе официално обявена от ръководството на "канарчетата", които написаха следното на сайта си:

"Ферарио Спасов е новият директор на детско-юношеската академия на Ботев Пловдив. 57-годишният специалист заменя на поста досегашния шеф на школата Иван Цветанов, който ръководеше работата с подрастващите през последната година и половина.

Ферарио Спасов вече започна работа на новата си позиция, като по този начин сложи начало на втория си период в клуба. Доскорошният наставник на Монтана бе начело на представителния тим на Ботев от месец юни до месец декември 2012 г.

Новият директор на "жълто-черната" школа има богат опит във футбола. Освен Ботев и последната му дестинация Монтана, в дългата треньорска визитка на Феро фигурират още отборите на Берое, Етър, Дунав, Спартак Вн, Спартак Пл, ЦСКА и Литекс, като с тима от Ловеч става шампион и носител на Купата на България.

Спасов има опит и в работата с подрастващите, каквато ще бъде и новата му функция в Ботев. Феро е ръководил юношеския национален отбор до 17 г., както и академията на Литекс в един от най-успешните й периоди".

Ферарио Спасов за две години в Ботев (Пловдив)

Ферарио Спасов за две години в Ботев (Пловдив)

Представят го във вторник