В събота вечерта Пепо Пенчев за пореден път бе посрещнат след гостуване загубено с 6:0 от побеснели фенове на Ботев (Пловдив). И ако миналия път разгромният срам бе срещу Монтана, то този път той дойде от градския съперник Локомотив (Пловдив), а този срам трудно ще бъде позабравен с времето, както се случи с загубата от тима от Северозапада.

Локомотив (Пловдив) разби Ботев (Пловдив) с 6:0

В мач за историята: Локомотив се подигра с Ботев в Дербито на Пловдив!

"Смърфовете" разбиха "канарчетата" с 6:0

На Пепо Пенчев в Ботев (Пловдив) може да се препишат много неща, но малко от тях са позитивни. Единственият успех на бившия бранител е спечелването на шампионската титла при 17-годишните. Пепо обаче взе тогава готов шампионски отбор от Иван Гешев, а в по-важните мачове Стефан Стоянов му спускаше от U19 отдавна надраслите футбола за 17-годишни Иво Казаков, Слави Шопов и Станислав Работов. Слава Богу, от както е старши-треньор на мъжете Пепо не слага Работов като дефанзивен халф, както правеше при 17-ките. За сметка на това в настоящите U19 останаха една шепа футболисти, повечето от които се налага да тренират с мъжете, а тези които не стигнат до там, водят тренировки с по още трима-четирима съотборника. Защо и как Пепо Пенчев направи така, че в отбора на Ботев до 19 г. да разполагат само с по 11-12 човека за мачовете си в Елитната? Много от момчетата си тръгнаха преди 6 месеца, много преди година. Не че са станали звезди някъде, но защо не им се намериха заместници? Кой нормален отбор може да съществува с 11 футболисти и без смени. Никой! И не случайно в последния си мач от първенството в U19 Ботев едвам стигна до равенството срещу Хебър Пазарджик.

Равносметката: Първата година шампион с готов отбор в U17, втората година отпадане от Септември за Купата в U18, третата година 6-то място на полусезона! Отборът същия, съперниците същите! Прогрес или регрес?

След загубата с Монтана през 2015-а Пепо Пенчев бе уволнен още в автобуса на път за Пловдив. Днес няма кой да го уволни, нито кой да му потърси сметка за начин на игра, постройка, мотивация и т.н., и т.н. То и тогава никой не разбра, как Иван Цветков си тръгна, след като Пепо Пенчев го остави извън групата за мач с Лудогорец.

И тази събота никой не разбра, каквото точно се опита да играе Ботев Пд? Защо изглеждаше на терена все едно играе с трима по-малко? Как се прави защитен вал от трима под 180 см, двама от които бекове?

Пепо побърка за втори път феновете на Ботев (Пд), но този път за най-срамната загуба в цялата история на "жълто-черния" клуб.

Със сигурност не е лесно да си треньор на клуб без собственик, без ръководството, без цели, без стабилност. Със сигурност не е лесно от теб нищо да не зависи. Със сигурност обаче и да донесеш двете най-срамните загуби в историята на най-стария клуб в България не е лесна задача.

Локдаун, сега! Ботев има нужда от нов треньор!

Plovdivderby.com