Славният футболист на Ботев (Пловдив) от 80-те години на миналия век Георги Георгиев сподели очакванията си и за предстоящата Битка за Пловдив срещу Локо на "Лаута". Ето какво каза той пред "Тема: Спорт":

Г-н Георгиев, след загубата от Левски на старта сега на Ботев предстои ново тежко изпитание - домакинство на Лудогорец. Какво очаквате от двубоя?

- Програмата на Ботев е тежка в началото, но мисля, че момчетата на Киров имат аргументи да вземат нещо от Лудогорец. Разполагат с бързи хора, които могат да се възползват от по-празните пространства, които разградчани често оставят. Вярвам, че Ботев ще затрудни максимално Лудогорец. Още повече че те ще са малко изморени от двубоя с Милан за Лига Европа. Не може отпадането да не им се отрази по някакъв начин.

Лудогорец готви сензационна смяна на Херо с Николай Киров?!

Лудогорец готви сензационна смяна на Херо с Николай Киров?!

"И аз чувам разни неща", заяви треньорът на Ботев

Има ли слаби места в състава на Димитър Димитров-Херо, от които Ботев (Пловдив) може да се възползва?

- Според мен активността на крайните защитници на Лудогорец - Сисиньо и Натанаел, е нож с две остриета. Защото там Ботев има добри изпълнители на двата фланга. Технични футболисти, които могат да създадат неприятности за разградчани и да увеличат шансовете на Ботев за успех. Момчетата на Николай Киров ще имат на своя страна и вярната си публика, която винаги е верен помощник.

Заслужаваше ли Ботев да си тръгне с точка от "Герена" в предишния кръг?

- Видя се, че загубиха злощастно. Може би настойчивостта и желанието на Левски пред тяхната публика им донесе победата, както и малшансът от страна на Ботев. Те почти си бяха тръгнали с точката, но нелепият автогол реши срещата. Вярвам, че това поражение няма да се е отразило на Ботев.

Как си обяснявате факта, че Ботев има само една победа над Лудогорец за първенство, и то в мач без значение, след като разградчани вече бяха станали шампиони през май 2015-а?

- Отдавам го на разликата в класите и опита. Все пак не всеки ден стават чудеса. Случиха се два пъти за купата и Суперкупата през миналата година, а това не е малко. Именно там се показа, че Ботев има своите шансове и че е време за успех над Лудогорец и в първенство. Въпреки че често губи от тях в шампионата в последните години, смятам, че Ботев е неудобен съперник за разградчани.

Жоао Пауло се присъединява към Ботев през следващата седмица

Жоао Пауло се присъединява към Ботев през следващата седмица

"Канарчетата" тренират в пълен състав

След домакинството на Лудогорец пред Ботев ще има ново сериозно изпитание в междинния кръг - дербито с Локомотив. Там какво очаквате?

- Локомотив все още е една загадка за мен. Смениха почти целия си състав. Затова и за мен Ботев е фаворит, въпреки че в тези мачове това понятие е забранено. Срещите са непредвидими, но Ботев има спокойствие от това, че е почти сигурен участник в първата шестица. Стигна полуфинал за купата. Ще играе по-освободено и разкрепостено и смятам, че пак ще спечели както през есента. Както се говори, в състава ще се завърне и нападателят Жоао Паоло, което е силен коз.

Дадоха 700 билета на феновете на Ботев за дербито с Локомотив

Дадоха 700 билета на феновете на Ботев за дербито с Локомотив

Толкова привърженици на "канарчетата" се очакват на "Лаута"